0
Μια ανάσα από την Αττική βρέθηκε πριν λίγη ώρα τουρκική φρεγάτα, σε μια πρωτοφανή πρόκληση από την Άγκυρα εντός ελληνικών υδάτων. 

Βόλτες στα ανοιχτά του Σουνίου και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κόβει αυτή την ώρα μία από τις πλέον σύγχρονες φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.


Πρόκειται για τη φρεγάτα  «Σαλίχ Ρέις» τύπου ΜΕΚΟ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται μεταξύ Τζιας και Σουνίου, μία ανάσα από τις ακτές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η περιπλάνηση της τουρκικής φρεγάτας ξεκίνησε από ανατολική Μεσόγειo. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικης Αμυνας. Συγκεκριμένα, έπλευσε νότια της Σαντορίνης, της Μήλου και στη συνέχεια πέρασε πλησίον της Σερίφου. Κατά τις 5 το απόγευμα, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από το στενό του Καφηρέα στις 8 παρά 5 το βράδυ.

Στο κατόπι της τουρκικής φρεγάτας βρίσκεται ένα πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντινή απόσταση τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου, η τουρκική φρεγάτα, μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση,  δεδομένου ότι η πορεία της, όπως και η ταχύτητά της είναι σταθερή και τα όπλα της δεσμευμένα.

Να σημειώσουμε ότι η κινητικότητα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της άσκησης «Θαλασσόλυκος» η οποία από σήμερα μπαίνει και στην κύρια φάση της, οπότε και οι κύριες μονάδες του τουρκικού στόλου αναμένεται να βγουν μαζικά σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή 131 πλοίων και 57 αεροσκαφών.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top