0
«Πέφτουν κορμιά» στις ΗΠΑ μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, παρουσιάστηκε αποφασισμένος και με "νεύρο" που δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Δημοκρατικούς. Πλέον όμως με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποκτά υπερεξουσίες που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του.


Με ένα διάγγελμα από τον "Κήπο των Ρόδων", εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε Δημοκρατικούς, CNN, Σόρος δείχνοντας πως θα εφαρμοστεί το δόγμα "όποιος είναι με τον Σόρος, είναι και εχθρός μου". Οπως γίνεται αντιληπτό, έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον πλανήτη.

Γιατί είναι θανάσιμος εχθρός του ο Τ.Σόρος; Γιατί ανήκει "στην κλίκα" που ελέγχει την FED και πρεσβεύει (ένα μόνο από τα πολλά) αυτό που είπε ο Τραμπ από το Τέξας: Την δημιουργία "σοσιαλιστικών κρατών"!


Ομως όπως είπα ο Ν.Τραμπ: "Η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ σοσιαλιστικό κράτος"!

Είπε ο Ν.Τραμπ:

"Δεν είναι δυνατόν να πολεμάμε 6.000 μίλια μακριά σε μέρη που δεν έχουμε καν δουλειά και να μην πολεμάμε για την χώρα μας, για τα σύνορα μας" τόνισε.

Σχεδόν ουρλιάζοντας είπε στον ρεπόρτερ του CNN, "τί έχεις να πεις σε αυτές τις μάνες που έχασαν τα παιδιά τους, κόρες και γιους (angel moms), λόγω των λαθομεταναστών"; Και τους έδωσε το λόγο.

H Sabine Durdenπου που έχασε τον γιό της απάντησε στο CNN:

"Αυτό είναι ότι απέμεινε από τον γιό μου. Αυτό είναι δες το. Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ έχει απόλυτο δίκαιο.

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές μανάδες που τα περνούν αυτά κάθε μέρα".

Ο ρεπόρτερ του CNN, άφωνος δεν μίλησε.

Η  Susan Stevens μίλησε για το πως έχασε την κόρη της τον περασμένο χρόνο. Από ναρκωτικά εξαιτίας της λαθοδιακίνησης στα σύνορα.

Το πρώτο βήμα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα είναι το τείχος. Ομως στο τέλος της μάχης στόχος είναι η FED. Αν ο Ν.Τραμπ καταφέρει να περάσει όλες τις αλλαγές τότε μιλάμε για ένα κύμα που θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο και την Ελλάδα.

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει:

-Εξουδετέρωση του δικτύου του Τ.Σόρος. Λίγοι αντιλήφθηκαν την ξαφνική στροφή Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο καιρό που κατηγόρησε τον Τ.Σόρος ότι στηρίζει τον Τούρκο φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά, που φυλακίστηκε στην Τουρκία πριν από έναν χρόνο και πλέον, καθώς βαρύνεται με υποψίες ότι «χρηματοδότησε» τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 και συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατηγορίες που αρνείται κατηγορηματικά.

Ετσι ξεκίνησε η "επανασύνδεση" με τον Ν.Τραμπ.

Αμέσως μετά το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις δραστηριότητές του στην Τουρκία. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αντιλήφθηκε τις αλλαγές που έρχονται και το νέο δόγμα του Ν.Τραμπ.

- Τέρμα στις ανεξέλεγκτες ροές παράνομων μεταναστών και νομιμοποιήσεων τους. 

- Πολύ σκληρή νομοθεσία για την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ο Ν.Τραμπ ανέφερε για παράδειγμα πως η Κίνα έχει θεσπίσει θανατική ποινή γι αυτά τα εγκλήματα.

- Επαναφορά των εθνοκεντρικών κρατών.

- Ελεγχος της FED

Ο Ν.Τραμπ είχε περιγράψει επακριβώς την ανθρωπιστική κρίση και την κρίσης ασφαλείας στα σύνορα με το Μεξικό. Υπογράμμισε ότι «η ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση πλήττει όλους τους Αμερικανούς» και περισσότερο όλους τους αφροαμερικανούς και τους λατινοαμερικανούς.

«Τα νότια σύνορά μας είναι αγωγός για εισαγωγή τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών», είχε πει, σημειώνοντας ότι 300 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα μόνο από την ηρωίνη, το 90% της οποίας ρέει από τα νότια σύνορα.

«Περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από ναρκωτικά απ’ όσους σκοτώθηκαν όλα τα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ» τόνισε ο Ν.Τραμπ. Μίλησε για περισσότερες από 266.000 συλλήψεις ξένων με ποινικό μητρώο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 100 χιλιάδες που κατηγορήθηκαν ή καταδικάστηκαν για επιθέσεις, 30.000 για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα και 4.000 για βίαιους φόνους, λέγοντας ότι εδώ και χρόνια «χιλιάδες Αμερικανοί σκοτώθηκαν βάναυσα από αυτούς που εισέρχονται στη χώρα παράνομα και χιλιάδες ακόμη ζωές θα χαθούν αν δεν δράσουμε τώρα».

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Πάνω από 50.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών συμπεριλαμβανομένων οικογενειών, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια κρατική υπηρεσία, εν μέσω μπραντεφέρ μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το Τείχος που θέλει να υψώσει στα νότια σύνορα της χώρας ο Αμερικανός Πρόεδρος Ν.Τραμπ.

Ειδικότερα, οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν 50.753 παράνομους μετανάστες, αριθμό που βρίσκεται σε επίπεδο συγκρίσιμο με εκείνους που είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2018, αλλά σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με την αρχή της χρονιάς, ή με το 2017. Σχεδόν 27.000 εξ αυτών βρίσκονταν οικογενειακώς παράνομα στις ΗΠΑ, ενώ ο μέσος όρος των μελών οικογενειών που συλλαμβάνονταν μαζί κάθε μήνα του 2017 δεν ξεπερνούσε τους 13.000 ανθρώπους, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, κάνοντας λόγο περί «αριθμού ρεκόρ».

«Οι διαδηλωτές (…) που ουρλιάζουν στον ανελκυστήρα είναι επαγγελματίες που έχουν πληρωθεί για να δίνουν κακή εικόνα των γερουσιαστών. Μην τους αφήσετε να την έχουν!» είχε γράψει στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος..

«Κοιτάξτε επίσης αυτά τα πανομοιότυπα πανό φτιαγμένα από επαγγελματίες. Πληρώνονται από τον Σόρος και άλλους», πρόσθεσε. Ηταν η πρώτη φορά που κατονόμαστε τον Τ.Σόρος ως υπεύθυνο.

- Ομως ο μεγάλος στόχος του Ν.Τραμπ είναι η FED. Ο Ν.Τραμπ γνωρίζει πολύ καλά, το έχει πει και δημόσια, πως η αμερικανική οικονομία έχει ουσιαστικά βουλιάξει και το κράτος πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο της FED.

Στην επίσημη έκθεση του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, το δημόσιο χρέος "έσπασε" για πρώτη φορά το "φράγμα" των 22 τρισ. δολαρίων καταγράφοντας αύξηση άνω του 100% μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το αμερικανικό χρέος διαμορφώθηκε στα 22,012 τρισ. δολάρια με τα 16,1 τρισ. από αυτά να αφορούν σε χρέος του δημοσίου και τα 5,8 τρισ. δολάρια σε διακυβερνητικό χρέος.

Η πορεία του χρέους είναι μόνιμα ανοδική, ενώ με βάση τη φορολογική μεταρρύθμιση του 2017 το έλλειμμα αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8 τρισ. δολάρια έως το 2027. Την ίδια χρονιά το δημόσιο χρέος θα έχει αναρριχηθεί στα 27,3 τρισ. δολάρια. Αν, μάλιστα, προσμετρηθεί και το χρέος κοινωνικών φορέων τότε το συνολικό βάρος για τους Αμερικανούς θα ξεπεράσει τα 30 τρισ. δολάρια το 2027.

Την ίδια ώρα, έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που είδε χθες το φως της δημοσιότητας έδειξε ότι το ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε τα 13,5 τρισ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, με τους Αμερικανούς να χρωστούν σε πιστωτικές κάρτες ξεπερνά τα 870 δισ. δολάρια, επίπεδο που είχε καταγραφεί πριν την κρίση του 2008.

"Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed", έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

"Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους", πρόσθεσε.

«Η κεντρική τράπεζα αυξάνει πολύ γρήγορα τα επιτόκια» τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας με δημοσιογράφους, στο Οβάλ Γραφείο. 

Εξήγησε πάντως, ότι αυτό συμβαίνει επειδή η Federal Reserve θεωρεί ότι η οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως ταχθεί εναντίον του ρυθμού αύξησης επιτοκίων, θεωρώντας ότι υπονομεύει τη δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Federal Reserve προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην τέταρτη αύξηση επιτοκίων από τις αρχές του 2018, ενώ έχει προαναγγέλλει ακόμη δύο γύρους αυξήσεων εντός του 2019.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ δήλωσε τότε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του Αμερικανικού Οικονομικού Συνδέσμου στην Ατλάντα ότι δεν θα αφήσει τη θέση του αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του ζητήσει να παραιτηθεί.

Συνεπώς, είμαστε ακόμη στην πρώτη μάχη ενός μεγάλου πολέμου.

Την ώρα της ομιλίας του και των επιχειρημάτων που διατύπωνε για την υπογραφή του νόμου του 1976 «The National Emergencies Act», μια σειρά προσφυγών είχαν ήδη κατατεθεί από Δημοκρατικούς βουλευτές, από πολιτειακές κυβερνήσεις στις ΗΠΑ ενώ η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωνε την έναρξη κατεπείγουσας έρευνας για την ενεργοποίηση του νόμου αυτού.

Δείτε εικόνες και βίντεο:


















loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top