0
«Πράσινο φως» για την κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης φέρεται να έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Οπως άλλωστε διαμήνυε σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ, θα κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την Συμφωνία των Πρεσπών ως επιζήμια για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος να βάλει ένα τελευταίο ανάχωμα στην επικύρωση της Συμφωνίας.

Η κίνηση αυτή, παρόλο που είναι αμφίβολο ότι θα περάσει κυρίως λόγω της θέσης του ΚΚΕ να μην ψηφίζει προτάσεις μομφής, θα ενισχύσει την εικόνα της ΝΔ ως της μόνης πολιτικής δύναμης που προσπάθησε να αντισταθεί με πολιτικές πράξεις και όχι μόνο λόγια, στη Συμφωνία.

Βάσει του άρθρου 84 του Συντάγματος, η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται προς τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνεδρίασης του Σώματος. Η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Η συζήτηση της πρότασης μομφής στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή ώρα της τρίτης ημέρας από την έναρξή της, με ονομαστική ψηφοφορία.

Από την πλευρά του το Μαξίμου αντιδρώντας στην έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, χαρακτήρισε ως «δώρο» την πρόταση μομφής και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την καταθέσει, ενώ ο Πάνος Καμμένος, νωρίς σήμερα, υποστήριξε ότι θα στηρίξει μια πιθανή πρόταση μομφής από τη ΝΔ.

Μητσοτάκης: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε να ακυρώσουμε τη Συμφωνία»

«Είναι αδιανόητο το γεγονός να καλείται η Ελληνική Βουλή να συζητήσει για τη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο Κοινοβούλιο το οριστικό αναθεωρημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη.

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι εγκατέλειψε μια πολιτική δεκαετιών και παρατήρησε:

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνον ο κ. Τσίπρας γνωρίζει».

Σε ότι αφορά τη στάση της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα εξηγήσεις τους Ελληνες πολίτες γιατί η Συνθήκη αυτή είναι μια κακή Συνθήκη και θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο».

«Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή», τόνισε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top