0
Μια δήλωση που περιέπλεξε έτι περαιτέρω το σκηνικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως είπε στην εκπομπή «Ακραίως», ο κ. Μαυρωτάς, για να ψηφίσουν τη συμφωνία αυτός και ο Σταύρος Θεοδωράκης, θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει τους 151, ώστε αυτοί να προσμετρηθούν ως 152ος και 153ος .

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στους 145 βουλευτές της, έχει εξασφαλίσει τη στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών της Έλενας Κουντουρά, του Θανάση Παπαχριστόπουλου, του Σπύρου Δανέλλη, του Σπύρου Λυκούδη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, φθάνοντας τους 150.

Μέχρις στιγμής ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν η Κατερίνα Παπακώστα και ο Βασίλης Κόκκαλης, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχουν εκφραστεί για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κώστας Ζουράρις που έδωσε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία Πρεσπών.

Δείτε τον διάλογο:

Μαυρωτάς: Θα στηρίξουμε δεν θα ψηφίσουμε. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν πρέπει να στηρίζονται μόνο στις δικές μας ψήφους.
Λοβέρδος: Αρνείται το ρήμα ψηφίζω και λέει στηρίζω. Σημαίνει ότι λέω κάτι καλό αλλά φεύγω
Μαυρωτάς: Αυτό ακριβώς λέμε, ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν πρέπει δηλαδή και η κυβερνητική πλειοψηφία που έχει 151 να θεωρεί ότι έχει δεδομένους και εμάς.
Χιώτης: Αν δείτε ότι δεν συμπληρώνονται 151 χωρίς τις δικές σας ψήφους, στο τέλος μπορείτε να μην δώσετε και θετική ψήφο;
Μαυρωτάς: Ολα αυτά θα τα εξετάσουμε. Η ψήφος εμπιστοσύνης του Ζουράρι δεν είναι σαν το φρέσκο γάλα που έχει μια βδομάδα διάρκεια. Μετά δεν μπορείς να πεις στο κομβικό σημείο για το οποίο δόθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να πει τώρα δε ψηφίζω το συγκεκριμένο. Απλώς λέμε ότι θα συνεκτιμηθούν όλα.
Xατζής: Αν δείτε ότι δεν περνάει η συμφωνία θα ψηφίσετε ναι;
Μαυρωτάς: Μπορεί να περάσει η συμφωνία και με κάτω από 150 η συμφωνία, αυτό έχουμε πει.
Χιώτης: Η κυβέρνηση λέει ότι αν δεν πάρει κάτω από 151...
Μαυρωτάς: Τότε ας βάλει τους δικούς της να ψηφίσουν...
Χιώτης: Αφού έχει εσάς;
Μαυρωτάς: Καλά, θεωρεί... Ας έχουμε 150 από εκεί και προσθέτουμε...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top