0
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα σε ανακοίνωσή της για τα αναδρομικά που δόθηκαν στους απόστρατους κάνει λόγο για “παραλογισμό και άγνοια” και ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.


Η ανακοίνωση της ΚΕΘΑ:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά από τις μεγάλες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία, και φορέων αποστράτων, αλλά και όλων των συνταξιούχων και εργαζομένων, με τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή αποφάσισε να επιστρέψει ένα μέρος των κλεμμένων από μισθούς και συντάξεις στους εν ενεργεία και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και στους αντίστοιχους άλλων κατηγοριών, που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Θυμίζουμε ότι η κλεψιά των χρημάτων έγινε με τις ευλογίες ΕΕ, ΔΝΤ και της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από 1/8/2012. Μερική και σταδιακή επιστροφή θεσμοθετήθηκε από την ίδια κυβέρνηση προεκλογικά το 2014. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μετά από 4 χρόνια παραμονής στην εξουσία, παρακρατώντας παράνομα με τη σειρά της τα χρήματά μας, αν και προεκλογικά το 2015 διακήρυττε την «άμεση» επιστροφή τους, έρχεται τώρα, επίσης προεκλογικά, να «ολοκληρώσει», υποτίθεται, την επιστροφή των αναδρομικών με την μορφή «παροχών».

Ούτε οι μεν, ούτε οι δε προχώρησαν, στις παραχωρήσεις αυτές από μεγαλοψυχία! Δεν τους αναγνωρίζουμε καμιά καλή πρόθεση, ούτε τους χρωστάμε καμιά χάρη. Όλο αυτό το διάστημα από την ψήφιση της τροπολογίας για την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών έως και την καταβολή τους η επικοινωνιακή προπαγάνδα στο μεγαλείο της ! Θα πάρουν οι ένστολοι «χιλιάδες ευρώ»! και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι που έρχεται η πραγματικότητα με την καταβολή των «αναδρομικών» .

Επικρατεί ο παραλογισμός και η άγνοια. Συνάδελφοι με τα ίδια χρόνια και τον ίδιο βαθμό και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας έλαβαν διαφορετικά ποσά.

Συνάδελφοι,

– Το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση για το τέλος των μνημονίων δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τους διεκδικητικούς αγώνες, γιατί η αντιλαϊκές πολιτικές έχουν παρελθόν, αλλά θα έχουν και μέλλον. Γι αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες με την ίδια ένταση και δυναμική προκειμένου να βάλουμε φρένο σε ότι μας ετοιμάζουν!Μαζί με τον λαό, τα παιδιά μας και όλους τους κλάδους εργαζομένων και συνταξιούχων.

Οι μέθοδοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σχετικά με την «επιστροφή» αποδεικνύουν πως οι κυβερνήσεις έχουν τους τρόπους να παρακάμπτουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων καθιστώντας τις στο τέλος – τέλος αναποτελεσματικές. Έτσι οδηγούν αποστράτους, συνταξιούχους και εργαζόμενους σε νέους ακόμη μακροχρόνιους κύκλους δικαστικών διεκδικήσεων με τα αντίστοιχα έξοδα.

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε πρόσφατα, ότι αν οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος σε επιστροφές άλλων κλεμμένων, κατέβαιναν στους δρόμους όλης της χώρας, η πίεση προς την κυβέρνηση θα ήταν τεράστια. Έτσι θα την εξανάγκαζαν να δώσει πολιτική λύση αντί να μπαίνουν σε ψυχοφθόρες, χρονοβόρες και αμφίβολου αποτελέσματος δικαστικές διαδικασίες.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την:

επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα,
επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακρατήθηκαν.
Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπική διαφορά!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top