0
Μήνυμα αποτροπή έστειλε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην Τουρκία, αλλά και σε άλλους, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο για την γιορτή Αγίου Νικολάου, προστάτη του. Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι το εξής: «Θα προστατέυσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».


Η επίδειξη ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού έρχεται εν μέσω προκλήσεων από την Άγκυρα και τη στιγμή που τεράστια συμφέροντας διακυβέυονται στην ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι προσπαθούν να συμμετάσχουν στην ενεργειακή σκακιέρα προκαλώντας συνεχώς και δημιουργώντας κίνδυνο για «θερμό επεισόδιο”.

Εντυπωσιακό το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό ενόψει του εορτασμού του προστάτη του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου. Πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του μετρ πολύ αξιόλογων δημιουργιών για την τηλεόραση Αλέξη Κωστάλα.

Όπως μεταδίδει το news.gr, η χρονική συγκυρία στην οποία το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι τυχαία καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικές διεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία να έχει στην περιοχή το ερευνητικό Barbaros και το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής ενώ εξαγγέλλει και την απόκτηση και δεύτερου ανάλογου σκάφους και ενός ακόμα αεροπλανοφόρου που θα φέρει το όνομα «Θράκη».

Με τον τρόπο αυτό το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει το δικό του μήνυμα ισχύος προς κάθε επιβουλέα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το μήνυμα του Πολεμικού Ναυτικού έρχεται μετά από την υπενθύμιση του τουρκικού casus belli για τα 12 μίλια, όπου η Άγκυρα, χθες, εξέδωσε χάρτες, αμφισβητώντας δεκάδες ελληνικά νησιά.

Απειλούν ακόμα και πολεμική σύρραξη οι Τούρκοι, με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στον ALPHA, ενώ παρουσίασαν και προκλητικότατο χάρτη, ο οποίος αμφισβητεί την ελληνικότητα δεκάδων νησιών μας.

Σύμφωνα με το τουρκικό τύπο , ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «ότι η Ελλάδα στην (Ανατολική Μεσόγειο), μαζί με άλλες χώρες της περιοχής έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Για αυτό η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει ποια στάση θα πρέπει να τηρήσει.


Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια σταδιακά στο Ιόνιο αρχικά, παρά το τουρκικό «casus belli». Αυτό δεν είναι ένα νέο θέμα. Εμείς θα κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας», τόνισε ο ίδιος.

Η απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό ήρθε χθες, από τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, όταν ο ίδιος απαίτησε από την χώρα μας να μην προσπαθεί να δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top