0
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ΚΙΝΑΛ, το οποίο θεωρεί εαυτόν θιγμένο, γιατί η εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσίευσε το θέμα με την αποκάλυψη εκατομμυρίων ευρώ (19 συγκεκριμένα) σε σπίτι πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο Παλαιό Ψυχικό και της ίδιας της εφημερίδας, η οποία εμμένει στην γνησιότητα των πληροφοριών της.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της.

Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες».

Από την άλλη πλευρά το ΚΙΝΑΛ, το διάδοχο σχήμα του ΠΑΣΟΚ, με ενέργεια του υπευθύνου Τύπου του, Σ.Μαλέλη, δείχνει πρόθυμο να αίρει τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας την.... τιμωρία της εφημερίδας από την ΕΣΗΕΑ.
Ο Σ.Μαλέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, στην οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για το δημοσίευμα της εφημερίδας, τονίζοντας ότι «τέτοιες πρακτικές πλήττουν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία».

Χθες η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της για το θέμα ανέφερε: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποίησε την επιχείρηση άλλη υπηρεσία, όπως το ένοπλο τμήμα του ΣΔΟΕ.

Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Κρυμμένα 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες βρήκαν αστυνομικές και φορολογικές Αρχές την Τρίτη το βράδυ έπειτα από έφοδο σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού αποκαλύπτει η εφημερίδα "Δημοκρατία". 

Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό βρισκόταν σε ειδική κρύπτη σε μεγάλες δεσμίδες κυρίως των 50 ευρώ και χρειάστηκε εξονυχιστικός έλεγχος για να βρεθεί.

Η Αστυνομία, αναφέρει η εφημερίδα, είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό που ανήκε σε προβεβλημένο ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία". Πιθανόν στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός.

Το συγκεκριμένο σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι, παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο, το φρουρούσαν security 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Όλο αυτό το διάστημα της παρακολούθησης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από το ακίνητο, εκτός από τους τρεις φρουρούς (ένας στον εξωτερικό χώρο και δύο στον εσωτερικό), οι οποίοι άλλαζαν με βάρδιες.

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ ομάδα περίπου 15 αστυνομικών έκανε έφοδο και αιφνιδίασε τον εξωτερικό φρουρό, τον οποίο ακινητοποίησε».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top