0
Κάτω από άκρα μυστικότητα στις 25 Οκτωβρίου «κλείδωσε» το πρόσυμφωνο μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, το οποίο ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Εκείνη την ημέρα, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανα κόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να συμφωνηθούν τα τελευταία σημεία που εκκρεμούσαν.

Από την πλευρά της Εκκλησίας, εκτός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συμμετείχαν επίσης, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Συμεών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία: «Δεν έγινε μέσα στα 45 λεπτά. Αυτό το «θαύμα» είχε περίπου τρία χρόνια προεργασίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο συζητούν οι επιτροπές μας. Ανέθεσα στον κ. Χαρίτση να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία μάλιστα έφτιαξε και ΕΣΠΑ για να υπάρξει η καταγραφή της περιουσίας. Ηδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις, γιατί αρχικά ήταν μόνο η Αρχιεπισκοπή».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top