0
Στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFM μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με την συνέντευξη να πηγαίνει ευθύς εξαρχής στις κρίσιμες μέρες του 2010, όπου και η Ελλάδα μπήκε στο πρώτο μνημόνιο.

Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος, στην περίπτωση που έλεγε το «όχι» στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και του ίδιου θα του έπαιρναν το κεφάλι!

«Ενα “όχι” θα ήταν πιθανώς την επόμενη ημέρα χρεοκοπία. Ενα “όχι” θα ήταν πιθανώς, θα το πλήρωνε ο ελληνικός λαός, πολύ βαρύτερα απ’ ότι πληρώθηκε. Δεν υπήρχε ούτε μηχανισμός. Εσείς θα το διακινδυνεύατε; Εγώ δεν το διακινδύνευσα. Βεβαίως. Καθίσαμε κάτω με τον υπουργό Οικονομικών και με τους συμβούλους και βάλαμε όλα τα σενάρια και είπαμε:

1ο σενάριο χρεοκοπία. Δεν το είχα πει τότε, γιατί αν το είχα πει δημόσια θα χρεοκοπούσαμε την επόμενη ημέρα. Αν είχαμε πει δημόσια κάτι τέτοιο θα χρεοκοπούσαμε και τότε θα μου παίρνανε το κεφάλι. Το 2ο ήταν να φύγουμε από την Ευρωζώνη ή να κάνουμε και τα δύο. Αξιολογήσαμε και είπαμε “όχι”, για τον τόπο θα βάλουμε πλάτη εμείς, έστω κι αν οι άλλοι δεν θα βάλουν, έστω κι αν η αντιπολίτευση μας “πετάει πέτρες”, τη στιγμή αυτή, την κρίσιμη, το θέμα είναι να σταθεί η χώρα όρθια και στάθηκε».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε και σε άλλες αποκαλύψεις, αναφερόμενος στο παρασκήνιο εκείνων των ημερών και την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στο 1ο μνημόνιο:

«Μίλησα με τον κ. Σαμαρά και μου είπε “όχι”, μπορούσα αν θέλετε να παίξω πόκα και να δω αν μπλοφάρει, εσείς όμως θα βάζατε τη χώρα σε αυτή την πιθανή εξέλιξη; Θα παίζατε ζάρια τη χώρα; Εγώ δεν το έκανα αυτό. Και βεβαίως μπορούσα να τον δοκιμάσω».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top