0
Στον αέρα είναι πλέον όλα στα Σκόπια, όπου σύμφωνες με πληροφορίες από την Ρωσία, γίνεται πλέον λόγος πως εισέρχονται σε μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας και πιθανών ταραχών, μετά την αποτυχία Ζάεφ να πείσει τους Σκοπιανούς να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα την Κυριακή.  

Κύριο θέμα στον αμερικανικό τύπο έγινε η ανακοίνωση του βασικού αντιπολιτευτικού κόμματος  των Σκοπίων, του VMRO, που αναφέρει ότι η  μελλοντική συμφωνία με την Ελλάδα για μετονομασία της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», είναι πλέον «νεκρή» μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα .

Το VMRO-DPMNE ζήτησε επίσης μια προσωρινή κυβέρνηση πριν από τις πρόωρες εκλογές που αναμένονται στα τέλη Νοεμβρίου, ζητώντας παράλληλα αργά την Τετάρτη και  την εξασφάλιση «δίκαιης και δημοκρατικής» ψηφοφορίας.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή των Σκοπίων, αποφάνθηκε ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής το οποίο αφορούσε την αλλαγή ονόματος, είναι άκυρο λόγω της χαμηλής συμμετοχής.

Η Ελλάδα  έχει δηλώσει μέσω της κυβέρνησης,  ότι το σημερινό όνομα « Δημοκρατία της Μακεδονίας», συνεπάγεται αξιώσεις σε ελληνικό έδαφος και πολιτιστική κληρονομιά και δεν γίνεται δεκτό.

Εάν η πΓΔΜ μετονομάζονταν επίσημα σε «Βόρεια Μακεδονία», η χώρα μας θα ήρε  τις αντιρρήσεις της για την προσχώρηση της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πΓΔΜ πρέπει ακόμη να τροποποιήσει το σύνταγμά της για την αλλαγή ονόματος. Η κυβέρνηση όμως του Ζάεφ δεν διαθέτει αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο, και για αυτό θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά το φιάσκο της Κυριακής βάζοντας την χώρα όμως σε επικίνδυνους ατραπούς .

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια απέδειξε περίτρανα ότι η Ρωσία διαθέτει ισχυρότατη  επιρροή όχι μόνο στην ΠΓΔΜ αλλά σε όλες τις χώρες της περιοχής των  Βαλκανίων , βάζοντας δύσκολα προβλήματα στην Δύση και στα σχέδια ισχυροποίησης του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η κίνηση της Μόσχας  να φέρει το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών στον ΟΗΕ και να προειδοποίηση με βέτο αμφισβητώντας την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος, αποτελούσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη παρέμβει στο εσωτερικό του σκοπιανού κρατιδίου.

Την ίδια στιγμή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντιόνταν με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για να αποφασίσουν παράλληλα το σερβικό ζήτημα μαζί με τα ζητήματα σε Κοσσυφοπέδιο, και Βοσνία.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (  Ρωσική «φωτιά» στα Βαλκάνια με εξέγερση Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου ενώ ετοιμάζονται και οι Σέρβοι της Βοσνίας για απόσχιση), αναφέραμε ότι νέα συνταρακτικά γεγονότα προετοιμάζονται να λάβουν στην απίστευτη υπόγεια σύγκρουση Ρώσων και Αμερικανών στα Βαλκάνια , για αυτό και η σπουδή της Ουάσιγκτον να εντάξει τις υπόλοιπες χώρες στο ΝΑΤΟ και να κλείσει άρον-άρον το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με την Ελλάδα .

Στην ουσία όμως και αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει ότι στην περιοχή μας όπως και στο συριακό έδαφος ετοιμάζεται να ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος Ρωσίας και ΗΠΑ .

Το ποιος θα βγει νικητής το γνωρίζουν οι σκοτεινοί ηγέτες και  πασχίζουν να προλάβουν …αλλά μάταια .

Το αμερικανικό Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (QKSS) δημοσίευσε πριν μεγάλο διάστημα  ολοκληρωμένη έκθεση στην οποία μιλάει για  «άμεση επέμβαση της Ρωσίας σε ΠΓΔΜ- Κοσσυφοπέδιο…», δηλώνοντας ότι και οι δύο περιοχές είναι εκτεθειμένες σε μια μεγάλη εκστρατεία επιρροής και εν εξελίξει ρωσική επέμβαση κατά του δυτικού μοντέλου  και των αποκαλούμενων  δημοκρατικών αξιών δεχόμενο «επίθεση”  «βυζαντινού τύπου».

Άλλωστε το έχουν δηλώσει επανειλημμένα Έλληνες και ξένοι αμυντικοί αναλυτές,  οι Ρώσοι δεν πρόκειται να «αποχωρήσουν» από τα Βαλκάνια διότι διαθέτουν στέρεα ερείσματα εντός των λαών της χερσονήσου.

Η θρησκεία, το σλαβικό στοιχείο και η πολιτιστική και ιστορική παράδοση δεν αλλάζουν με τίποτα ( εκτός αν γεμίσουν την περιοχή με μουσουλμάνους μετανάστες)  και η σύγκρουση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη τόσο  στο Κοσσυφοπέδιο όσο και σε ΠΓΔΜ -Βοσνία (σερβικό τμήμα).

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top