0
Θρήνος στο τουρκικό γενικό επιτελείο και την χώρα από την «εκτέλεση” ουσιαστικά μια τουρκικής διμοιρίας, τα μέλη της οποίας απαλείφθηκαν από το έμψυχο δυναμικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά από παγίδα των Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία.

Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σε τρομερή παγίδα των Κούρδων που είχαν παγιδεύσει την περιοχή με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε δρόμο στην νοτιοανατολική επαρχία Batman από ομάδα Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δείτε βίντεο:Οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) πυροδότησαν εκρηκτικά την στιγμή της διέλευσης μεγάλης τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας στην περιοχή Gercus, ανακοίνωσε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει μεγάλες επιθέσεις στις βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ιδιαίτερα στο φρούριο των Κούρδων, όπως αποκαλείται, το όρος Qandil, όπου η Άγκυρα απείλησε επίσης μες χερσαίες επιθέσεις.

Έτσι επιβεβαιώνεται το άρθρο μας με τίτλο (Έρχεται «κόλαση πυρός» για τους Τούρκους: Αμερικανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν PKK/YPG – Έπεται αιματηρή αναμέτρηση), όταν αναφέραμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϋλού κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκπαίδευση των μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στα αρχηγεία τους που βρίσκονται στα βουνά Καντίλ του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Yeni Şafak.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν προμηθεύουν μόνο με χιλιάδες αυτόματα όπλα και αντιαρματικούς πυραύλους τους Κούρδους μαχητές PKK/YPG, αλλά τους παρέχουν την πιο εξειδικευμένη στρατιωτική εκπαίδευση, μέσω ιδιωτικών εταιρειών με προφανή στόχο το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.

Η υποστήριξη της αμερικανικής εταιρείας Castle International στους Κούρδους μαχητές PKK/YPG στη Συρία είναι τόσο εμφανής πλέον που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όσο και στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, γράφει τουρκική εφημερίδα aksam.

Η αμερικανική εταιρεία ασφάλειας και στρατιωτικών υπηρεσιών, Castle International, προσελκύει την προσοχή στην υποστήριξή της έναντι των εκατοντάδων μελών των οργανώσεων PKK/YPG στη βόρεια Συρία.

Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, εξηγούν ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζουν εδώ και μεγάλο διάστημα την μετατροπή των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, παρουσία και Κούρδων της Τουρκίας, σε τακτικές δυνάμεις, λόγω, όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα, του σχεδίου δημιουργίας του Κουρδιστάν.

Έλληνες αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εντατική εκπαίδευση των Αμερικανών μισθοφόρων στους Κούρδους θα τους καταστήσει πολύ σύντομα σε μια τρομερή τακτική δύναμη κομάντος με όλα τα μεσαία και βαρέα όπλα, η οποία θα σκορπίζει τρόμο και φόβο στους Τούρκους.

Σε συνδυασμό με το αντάρτικο στον Πόντο και στην περιοχή που συνορεύει με την Αρμενία, η Τουρκία θα μετατραπεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε «πεδίο μάχης” που θα αρχίζει να μοιάζει με την Συρία. 

Αυτό είναι και το απώτερο σχέδιο της δύσης το οποίο αφορά τον διαμελισμό και την εκ των έσω καταστροφή του τουρκικού κράτους, που «ύψωσε το ανάστημα του” δια μέσω Ερντογάν σε άλλες πολύ πιο μεγάλες υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top