0
Τις αποκαλύψεις των Wikileaks για το Σκοπιανό φρόντισε να χρησιμοποιήσει… υπέρ του ο Ζόραν Ζάεφ. 

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, σύμφωνα με το οποίο η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από το 2008, με αντάλλαγμα την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας. 

Όπως υποστήριξε, ο Ζάεφ αυτός είναι ένας ακόμα λόγος οι Σκοπιανοί να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις Πρέσπες επιβεβαιώθηκαν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα, που ήταν «σημαντικός στόχος».

«Μέρος της λύσης στο ονοματολογικό είναι η συνολική χρήση του ονόματος, ή αλλιώς το “erga omnes”, το οποίο εμείς αποδεχθήκαμε και είμαι χαρούμενος που επιβεβαιώθηκε ολόκληρη η ταυτότητά μας -η “μακεδονική” γλώσσα που ήταν ένας σημαντικός στόχος για την διαπραγματευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

«Πιστεύω πως τα στοιχεία -του τηλεγραφήματος- είναι ένας ακόμα λόγος να σταθούμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας», προσέθεσε, εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως πολλές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης Γκρουέφκι, στην οποία αναφέρεται το επίμαχο τηλεγράφημα που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks.

ΠΗΓΗ: MIA

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top