0
Σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ μετατρέπουν οι Αμερικανοί την Ελλάδα γεμίζοντας την με στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στον έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και της Μ.Ανατολής, λόγω της αναξιοπιστίας του Ερντογάν, που ετοιμάζει τα δικά του παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε μακρύ σύνορο των ΗΠΑ μετατρέπεται σταδιακά η Ελλάδα, με σημαντικές επενδύσεις σε ήδη υπάρχουσες βάσεις (όπως αυτή της Σούδας) καθώς και την δημιουργία νέων.

Χθες έγινε γνωστό ότι η Κάρπαθος έχει επιλεχθεί από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την δημιουργία αεροπορικής βάσης, στην οποία θα μετασταθμεύσουν αεροσκάφη F-22 RAPTOR, δηλαδή ότι τελειότερο διαθέτει η αμερικανική πολεμική μηχανή στον αέρα.

Γιατί όμως η Κάρπαθος ειδικά;

Α. Διότι οι πύραυλοι και ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στην Κρήτη καλύπτουν τον εναέριο χώρο του νησιού αυτού, μαζί με την μετακίνηση και αμερικανικών πυραύλων PATRIOT.

Β.Το νοητό τόξο Κρήτη-Κάρπαθο-Ρόδο αποτελεί το κυριότερο στρατηγικό σημείο του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου από την εποχή των Αρχαίων Αθηναίων με ναύαρχο τον περιβόητο Κίμωνα, ο οποίος πρώτος είχε κατανοήσει την σημασία του.

Είναι δηλαδή μια νοητή «πύλη», ο έλεγχος της οποίας επιτρέπει ή αποτρέπει την είσοδο ή την έξοδο από την Ανατολική Μεσόγειο δια μέσου του Αιγαίου.

Γ. Η πιθανή τοποθέτηση αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων παντός τύπου στην νήσο Κάρπαθο έχει εντός τους βεληνεκούς τα τουρκικά παράλια, ακόμα και τουρκικά αεροδρόμια, σε περίπτωση που «στραβώσει το παιχνίδι» με τον Σουλτάνο.

Δ. Από την νήσο Κάρπαθο οι Αμερικανοί θα διαθέτουν μία τρομερή προκεχωρημένη αεροπορική βάση, για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή –Σουέζ κά.

Ο ελληνικός τύπος τώρα μετά την πληροφορία για την βάση στην Κάρπαθο,  έχει ξεκινήσει  ένα γαϊτανάκι με πιθανές τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας, στις οποίες θα εγκατασταθούν Αμερικανοί.

Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποιο αλισβερίσι έχει εισέλθει η ελληνική κυβέρνηση και πόσο επικίνδυνο είναι για την εθνική κυριαρχία, αλλά τουλάχιστον οφείλουμε να εξοπλιστούμε μαζικά με δωρεάν κρίσιμο πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε επικείμενες τουρκικές προκλήσεις.

Κάποιοι πιο «προσεκτικοί» θα πουν ότι όλα αυτά που τραβά η Ελλάδα από το 2009 και μετά ίσως είχαν σκοπό αυτό ακριβώς, την μετατροπή δηλαδή της ελληνικής επικράτειας σε μια τεράστια αμερικανική βάση χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι».   

Οι Αμερικανοί διαπραγματεύονται να αποκτήσουν ακόμα δύο ή τρεις βάσεις πέραν της Σούδας.

Για παράδειγμα θέλουν την Λάρισα (το Αρχηγείο δηλαδή της Τακτικής Αεροπορίας) για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους (Q-9 Reaper) τα οποία θα παραμείνουν στην Λάρισα για άλλους 12 μήνες και εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν με άλλα drones που θα φέρουν οπλισμό.

Έως τώρα τα υπερσύγχρονα αμερικανικά αυτά drones ενεργούσαν από τη Λάρισα, χωρίς οπλισμό κάνοντας κατασκοπευτικές πτήσεις κυρίως προς τη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα σε περιοχές της Υεμένης και της Λιβύης.

Επιπλέον οι Αμερικανοί συζητούν και τη μεταστάθμευση στη Λάρισα των ιπταμένων τάνκερς τους για ανεφοδιασμό των αμερικανικών μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροπλάνων που δρουν στην περιοχή. Στόχος είναι η μεταστάθμευση τουλάχιστον 4 ιπτάμενων τάνκερ.

Εκείνο που έχει σημασία και εάν όντως καταλήξουν οι συνομιλίες σε υπογραφή συμφωνίας (εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα για την υπογραφή της συμφωνίας εάν βεβαίως υπάρξει) ο υφυπουργός Γουές Μίτσελ που έχει την όλη ευθύνη των συνομιλιών, οι Αμερικανοί όντως αναβαθμίζουν τις βάσεις τους στην Ελλάδα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, δείχνουν πως οι Αμερικανοί θέλουν να μετακινήσουν προς Ελλάδα μέρος της βάσης τους στο Ιντσιρλίκ, ενώ επιθυμούν να δημιουργήσουν και ένα πεδίο εξάσκησης στις βολές αμερικανικών αεροσκαφών κοντά στην Κρανέα.

Στο θέμα της μετατροπής της Ελλάδος στην πιο σημαντική προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο, με την δημιουργία αεροπορικής βάσης για την μεταστάθμευση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-22 στην Κάρπαθο, οι εξελίξεις ”τρέχουν”.

Οι Αμερικανοί αδειάζουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και ετοιμάζονται για πολεμική εγκατάσταση μαμούθ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο.

Εάν καταλήξουν οι συζητήσεις στο νησί θα σταθμεύσουν τα πιο άρτια πολεμικά αεροσκάφη, τα F-22 Raptor, αλλά θα εγκατασταθεί και πυραυλική προστασία με συστοιχίες Patriot!

Τις συζητήσεις χειρίζονται αποκλειστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top