0
Ηχηρή «φάπα» έδωσε πριν από λίγο η Κομισιόν σε κυβέρνηση και ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με το θέμα της ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα με τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καθώς όχι μόνο διαψεύδει την ύπαρξη της όποια συμφωνίας αλλά ζητάει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει ήδη εκτιμηθεί ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι απαραίτητες απάντησε ότι η θέση έχει καταγραφεί από τον επικεφαλής της Κομισιόν και είναι .

Μετάφραση από τα λατινικά τα οποία η κυβέρνηση θέλει να τα καταργήσει ίσως για να μην υπάρχει κανείς Έλληνας πολίτης να τα μεταφράζει και να τα καταλααβαίνει στο μέλλον: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Όπως είπε αυτή είναι η μόνη θέση που έχει η Κομισιόν.

Είχε προηγήθει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters,το οποίο διέψευδε αυτό που είχε μεταδώσει νωρίς το πρωί το κρατικό ΑΠΕ ότι οι δανειστές μιλούν για ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Το πρακτορείο Reuters επικαλέστηκε και αυτό δύο πηγές για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία .

Η μια πηγή είπε ότι είναι «πρώιμη» η φήμη ότι επήλθε συμφωνία για ακύρωση του μέτρου. «Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά» είπε στο Reuters η ίδια πηγή των δανειστών.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022 και ότι με αυτούς τους αριθμούς υπάρχει η δέσμευση για μείωση συντάξεων και αφορολογήτου το 2019 και το 2020, αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θεωρεί ότι ξεπέρασε τους δημοσιονομικούς στόχους και μπορεί να ακυρωθεί το μέτρο αυτό.

Πάντως το «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες συμφωνίες. Αυτό θα το δούμε στις 5 Νοεμβρίου. Αν δώσουν οι δανειστές την ακύρωση του μέτρου αυτό θα έχει γίνει διότι θα έχουν πάρει άλλα ανταλλάγματα.

Υπάρχει μια συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας που θα περάσει προς κύρωση από την Βουλή και η ΕΕ θέλει από την Ελλάδα να δεχτεί και άλλους μετανάστες στο έδαφός της.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top