0
Η μεγαλύτερη ναυτική αρμάδα στην ιστορία της Ρωσίας ή ακόμα και της Σοβιετικής Ένωσης στην λεκάνη της Μεσογείου, βρίσκεται αυτή την στιγμή αναπτυγμένη από το ρωσικό Ναυτικό σε μια περιοχή που εκτείνεται από δυτικά της Κρήτης και νότια των Επτανήσων και φτάνει μέχρι τα νότια του τουρκικού λιμένα της Μερσίνας, βόρεια της Κύπρου, την Αίγυπτο, την Συρία και ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.


Αυτή την πληροφορία αναφέρουν πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ στο pronews.gr

Να τονίσουμε ότι στην παρακολούθηση των ρωσικών σκαφών και αεροσκαφών εντός του ελληνικού FIR (και της περιοχής ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης της Αθήνας), εμπλέκονται άμεσα οι ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις, καταγράφοντας (όπου μπορεί) τακτικές και όπλα που χρησιμοποιεί το ρωσικό Ναυτικό και η ρωσική Αεροπορία...

Στην άσκηση που ξεκίνησε χθες συμμετέχουν 25 πολεμικά, ως επί το πλείστον, πλοία, αλλά και 30 μαχητικά, ανθυποβρυχιακά και στρατηγικής κρούσης, αεροσκάφη από βάσεις στην Ρωσία και την Συρία.


Τα πλοία, αλλά και τα αεροσκάφη, είναι εξοπλισμένα με ορισμένα από τα νέα ρωσικά όπλα, όπως το βλήμα αέρος-επιφανείας Kh-47M2 Kinzhal, το υπερ-υπερηχητικό (8 Μach) βλήμα επιφανείας-επιφανείας και αέρος-επιφανείας Zircon κλπ. που τέθηκαν πρόσφατα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τα όπλα αυτά είναι μη ανασχέσιμα από τα δυτικά αντιπυραυλικά συστήματα και αυτό το «χαρτί», που παίζει ο Β.Πούτιν: «Μην κάνετε πράγματα στην Συρία που θα προκαλέσουν ενεργοποίηση των όπλων μας» και όταν λέει αυτό, εννοεί «Μην τολμήσετε να πλήξετε ρωσικές δυνάμεις ή περιοχές και στόχους (σ.σ.: όπως τον ΄κιδιο τον Ασσαντ) στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία».

Η άσκηση ξεκίνησε χθες και αφορά εννέα περιοχές (φωτό) οι οποίες έχουν «κλειδωθεί».

Σημαντική παράμετρος η παρουσία και ισχυρής υποβρυχιακής δύναμης, αλλά και ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών Tu-142 (η ναυτική έκδοση του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-95).

Τα ρωσικά υποβρύχια κλάσης Ιmproved Kilo 636.3, Velikiy Novgorod (B-268), Kolpino (B-271) δίνουν έναν ««άλλο τόνο» στην ρωσική άσκηση.

Αντίστοιχα ισχυρή παρουσία έχει και το αμερικανικό Ναυτικό, βέβαια, σε επιθετικά υποβρύχια.

Λϊγες ώρες πριν την μεγάλη επίθεση στο Ιντλίμπ (η τελευταία μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό, περιοχή της Συρίας πυο ελέγχεται ακόμα από ισλαμιστές) και εν μέσω πληροφοριών ότι οι ισλαμιστές θα επιχειρήσουν προβοκάτσια με χημικά για να προκαλέσουν δυτική αεροπορική επέμβαση, το μήνυμα στις δυτικές πρωτεύουσες είναι σαφέστατο.

Στην κολοσσιαία προβολή ισχύος που επίσημα θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου (η επίθεση στην Ιντλίμπ αναμένεται από ώρα σε ώρα) συμμετέχουν, όπως προαναφέραμε, 25 πλοία μεταξύ των οποίων, οι φρεγάτες RFS Pytlivyy (808) κλάσης Krivak, οι τρείς φρεγάτες κλάσης Admiral Grigorovich RFS Admiral Essen (751), RFS Admiral Makarov (799), RFS Admiral Grigorovich (745), το καταδρομικό RFS Marshal Ustinov (055) κλάσης Slava, το αντιτορπιλικό RFS Severomorsk (619) κλάσης Udaloy I και τρεις κορβέτες κλάσης Buyan-M, οι RFS Vishny Volochyok (609), RFS Grad Sviyazhsk (652) και RFS Veliki Ustyug (651).

Επιπλέον στην άσκηση συμμετέχουν το πλοίο ανεφοδιασμού στόλου Ivan Bubnov κλάσης Boris Chilikin, δύο ναρκαλιευτικά και άλλα πλοία υποστήριξης και μεταφορικά πλοία.

Στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, Tu-22M, μαχητικά Su-33 (είναι αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov που βρίσκεται στην κλίνη επισκευών), Su-30, ΑΦΝΣ Il-38 και ένα αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού αγώνα Tu-142MK ΑΦΝΣ, συνολικά 32 εναέριες πλατφόρμες προσαρμοσμένες σε ναυτικές αποστολές υποστηρίζουν τον ρωσικό Στόλο με πτήσεις που σαρώνουν από Επτάνησα μέχρι Ισραήλ, την περιοχή.

Τα στρατηγικά αεροσκάφη από την Ρωσία έφτασαν στην Συρία μέσω του ιρανικού και ιρακινού εναερίου χώρου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top