0
Ο αρχηγός του βουλγαρικού VMRO και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, παρακολούθησε την τελετή στο τάφο του Τοντόρ Αλεξαντρόφ στην 94η επέτειο του θανάτου του, στο μύλο στο χωριό Σουγκάρεβο.

Μετά τη συμφωνία με τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι ‘Μακεδόνες’ πρέπει να ξεχάσουν την παλιά πολιτική του VMRO-DPMNE, όταν οι Βούλγαροι στη ‘Μακεδονία’ φοβούνταν να δηλώσουν την εθνικότητά τους.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει την επικράτηση της ρωσικής-σερβικής ελίτ, για αυτό πρέπει να στηρίξουμε τη ‘Μακεδονία’ στο δρόμο προς την ΕΕ», ανέφερε ο Καρακατσάνοφ.

Πρόσθεσε ότι οι όρκοι του Τοντόρ Αλεξαντρόφ και του Ντάμε Γκρούεφ έλεγαν ότι δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ της ‘Μακεδονίας’ και της Βουλγαρίας.

«Θέλουμε η ‘Μακεδονία’ να είναι ένα ελεύθερο και φυσιολογικό κράτος και οι λαοί και των δύο χωρών να μπορεί ελεύθερα να επικοινωνεί μεταξύ τους. Δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ της «Μακεδονίας» και της Βουλγαρίας. Αυτό είναι το εθνικό μας συμφέρον. Αυτός είναι ο όρκος των Τοντόρ Αλεξαντρόφ και του Ντάμε Γκρούεφ. Σήμερα έχουν συγκεντρωθεί Βούλγαροι και από τις δύο πλευρές των συνόρων, επειδή το μέλλον μας είναι κοινό», πρόσθεσε ο Καρακατσάνοφ.

Στην τελετή μνήμης παραβρέθηκαν οι ευρωβουλευτές Ανγκέλ Τζαμπάσκι και Αντρέι Κοβάτσεφ καθώς και ο υπουργός περιβάλλοντος της Βουλγαρίας Νένο Ντίμοφ.


ΠΗΓΗ: echedoros-a.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top