0
Εξώδικο στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα στην υπουργό Εφη Αχτσιόγλου και στον υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο, κατέθεσε συνταξιούχος στρατιωτικός.

Ο απόστρατος Παν. Σταμάτης, διαμαρτύρεται για μη νόμιμη συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου άλλα και του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Λάμπρου Σέμπου και της προϊσταμένης της γενικής διεύθυνσης απονομής συντάξεως, Ιωάννας Γατή -Σπυροπούλου, αναφορικά με τη μη ενημέρωση των συνταξιούχων ως προς τις επικείμενες μειώσεις, καθώς επίσης για την παράνομη -όπως χαρακτηρίζεται- παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Επισημαίνει ότι «η συνέχιση είσπραξης της ειδικής ΕΑΣ από όλους τους συνταξιούχους στερείται αντικρίσματος, έχει ως αποτέλεσμα το μέτρο να αποκτά απροκάλυπτα φορολογικό περιεχόμενο και κατά τούτο θίγεται η προστατευόμενη εμπιστοσύνη των συνταξιούχων».

Το εξώδικο έρχεται μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου κ.λπ., καταγγέλλοντας ότι σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για να το εμφανίζει στους δανειστές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top