0
Ως «επιεικώς απαράδεκτο» επιστράφηκε από το ΓΕΕΘΑ στο ΓΕΣ το πρώτο πόρισμα του ΓΕΣ για τις συνθήκες αιχμαλωσίας  του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη από τον τουρκικό Στρατό την 1η Μαρτίου.

Το ΓΕΕΘΑ θεωρεί ότι κάποιοι στο ΓΕΣ επιχειρούν να κλείσουν «όπως-όπως» την τόσο σοβαρή υπόθεση, χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις, θέλοντας προφανώς να καλύψουν άτομα και καταστάσεις στην διοικητική αλυσίδα του Στρατού, που έχουν κορυφαίες ευθύνες για την εξέλιξη της κατάστασης.

Οι δυο στρατιωτικοί κλήθηκαν,14 ημέρες μετά την απελευθέρωσή τους και την θριαμβευτική υποδοχή τους (!) στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, να δώσουν απαντήσεις στην ΕΔΕ για το τι έγινε στον Έβρο την ημέρα της σύλληψης τους. 


Συνολικά 50 επιπλέον ερωτήματα ζητεί το ΓΕΕΘΑ να απαντηθούν όπως:

- Είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας λόγω της έντασης στο Αιγαίο ή το Δ'Σώμα Στρατού «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου»;

- Μετά από πόσες ώρες έγινε αντιληπτή η απουσία των δύο στρατιωτικών;

- Γιατί η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας έγινε μετά τις 15.00, ενώ η περιπολία είχε ξεκινήσει μεταξύ 10.30 με 11.00 το πρωί και η σύλληψή τους έγινε μισή ώρα αργότερα, περίπου;

Τι είπαν μέχρι τώρα;

- «Εντοπίσαμε με τον λοχία ίχνη στο χιόνι. Αποφασίσαμε να τα ακολουθήσουμε πιστεύοντας, ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών», φέρεται να υποστήριξε ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης.

- Είδαν κι άλλα ίχνη που έκαναν την αρχική εκτίμησή τους βεβαιότητα έως ότου, απορροφημένοι από τα σημάδια που ακολουθούσαν άκουσαν ξαφνικά «ΑΛΤ».

-Ο ανθυπολοχαγός σηκώνοντας τον κεφάλι είδε, όπως είπε, δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν.

«Γιατί δεν οπισθοχωρήσατε άμεσα όπως γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;», ρώτησε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, με τον Άγγελο Μητρετώδη να του απαντά:

«Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα γιατί δεν γνώριζα εάν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει» (!!!) απάντησε ο Μητρετώδης

Εν τω μεταξύ, οι δύο στρατιωτικοί είχαν ζητήσει μετάθεση στο εξωτερικό με το αίτημα τους να απορρίπτεται καθώς θα πρέπει να παραμείνουν στην χώρα διότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους και για την οποία έχει τρεις φορές… έχει αναβληθεί η κατάθεση της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή ο μεν Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο».

Άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί απ’ τους Τούρκους την 1η Μαρτίου σε περίπολο στις Καστανιές, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στην σχετική διαδικασία και έχασε την συγκεκριμένη μετάθεση. Όσον αφορά τον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε και το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top