0
Ένας Έλληνας βρίσκεται από σήμερα στην κορυφαία θέση του επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της CIA σε όλο τον κόσμο, COO (Chief Operation Officer) όπως ανακοίνωσε η διευθυντήρια της υπηρεσίας Gina Haspel.

Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό  Ανδρέα Μακρίδη (Andrew -Andy- Makridis) με 32 έτη υπηρεσίας στην CIA.

Τα μέσα και η ισχύς που θα έχει στα χέρια του ο ελληνικής καταγωγής ανώτατος αξιωματούχος της CIA είναι τεράστια καθώς θα είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση ειδικών αποστολών παντού στον κόσμο με κύριο  μέλημά του τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ακόμη περισσότερο όμως δε, τίθεται και ως υποψήφιος διευθυντής  της κορυφαίας υπηρεσίας ασφάλειας των ΗΠΑ, όταν δημιουργηθεί ανάλογη ανάγκη, αφού πρώτα θητεύσει σε αυτόν τα ιδιαίτερα κρίσιμο και νευραλγικό πόστο.

Ο Μακρίδης αντικαθιστά στο πόστο τον προηγούμενο COO Brian Bulatao.

Όπως τόνισε σχετικά η Haspel: «Ο Andy φέρνει μαζί του όλον τον πλούτο της εμπειρίας του και της εξιδανίκευσής του σε διάφορους τομείς από την 32χρονη υπηρεσία του ενώ διατηρεί μια βαθιά γνώση για το πώς λειτουργεί η CIA. Είναι ο απόλυτος ομαδικός παίχτης», σημείωσε.

Πιο συγκεκριμένα η Haspel είπε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο υποδιευθυντής Vaughn και εγώ να ανακοινώσουμε την επιλογή του Α.Μακρίδη ως τον νέο επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA.

Πολλοί από εσάς γνωρίζεται τον Α.Μακρίδη από την 32χρονη παρουσία του στην υπηρεσία.

Έχει εθελοντικά προσφερθεί για πολλές δύσκολες αποστολές διακρινόμενος πάντα από έντονο πνεύμα ηγεσίας.  

Ο Andy έχει τη φήμη ότι έχει δημιουργήσει ισχυρές ομάδες οι οποίες έχουν εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή τους.

Θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη προσθήκη στην ηγεσία της υπηρεσίας της οποίας προΐσταμαι.»

Ο Μακρίδης εντάχθηκε στην CIA το 1989, έχει πτυχίο αεροναυπηγικής από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και μεταπτυχιακό στη μηχανική υπολογιστών.

Έχει διατελέσει ως σύμβουλος σε θέματα πληροφοριών στο επιτελείο του πρώην Αμερικανού προέδρου George W. Bush μεταξύ Δεκεμβρίου 2001 και Φεβρουαρίου 2004, ενώ έχε διατελέσει ακόμη και επικεφαλής του τμήματος ελέγχου διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.


Από αριστερά προς τα δεξιά: Η CDIO Sonya Holt, ο υποδιευθυντής της CIA Vaughn Bishop, η επικεφαλής Gina Haspel και ο Α.Μακρίδης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top