0
Το σώμα του Παναθηναϊκού έχει γεμίσει αμέτρητες πληγές τα τελευταία χρόνια. Μερικές από αυτές, πολύ σοβαρές. Αυτό, όμως, μοιάζει με την χαριστική βολή. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα την αποχώρηση του «τριφυλλιού» από την φυσική του έδρα και την μετακόμιση του στο «ΟΑΚΑ», ναρκοθετώντας από το ξεκίνημα, την πιο δύσκολη (όπως όλα δείχνουν) σεζόν στην ιστορία του συλλόγου!

Το γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» έμοιαζε το τελευταίο οχυρό, το τελευταίο προπύργιο. Το τελευταίο ισχυρό όπλο μιας ομάδας που αποψιλώθηκε αγωνιστικά και της οποίας η ποιοτική στάθμη στο ρόστερ έχει πέσει απελπιστικά.

Μιας ομάδας με απαγόρευση μεταγραφών που δεν μπορεί να ενισχυθεί με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Μιας ομάδας που ξεκινά με -6 το νέο πρωτάθλημα, διότι η διοικητική κεφαλή του αποφάσισε να κλείσει την κάνουλα και να κηρύξει στάση πληρωμών, τιμωρώντας ουσιαστικά τον ίδιο τον σύλλογο..

Μιας ομάδας που στα φιλικά απέναντι σε αντιπάλους που δεν ήταν δα και μεγαθήρια έδειξε ότι έχει σαφές έλλειμμα ποιότητας / δημιουργικότητας και η οποία μετρά ήδη τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια!

Μιας ομάδας που ήλπιζε ότι στο «κλουβί» της Λεωφόρου θα μπορούσε να ισοσκελίσει αυτό το μειονέκτημα και θα μπορούσε να καθαρίσει μερικά παιχνίδι, χάρη στην αύρα που κουβαλά αυτό το γήπεδο και το δέος που προκαλεί σε κάθε αντίπαλο.

Φευ, όμως. Κάποιοι επιμένουν να βάζουν... αυτογκόλ στο τριφύλλι, συνεχίζοντας το έργο της απόλυτης ισοπέδωσης του Παναθηναϊκού, που έχει ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι και εκτελείται με μαθηματική ακρίβεια από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ακόμα και σήμερα, παραμένει απορίας άξιον για ποιο λόγο η διοίκηση των πρασίνων, ενώ άφησε την ομάδα στην οικονομική εξαθλίωση, η οποία έφερε την επιβολή βαθμολογικών κυρώσεων, ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και αποκλεισμού από την Ευρώπη, ξαφνικά άρχισε να διευθετεί με αστραπιαία ταχύτητα όλες τις εκκρεμότητες / οφειλές με τους παλιούς παίκτες, δίνοντας μάλιστα την διαβεβαίωση στους παίκτες που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Το πλέον απίστευτο της υπόθεσης; Αν (όπως όλα δείχνουν) ο Παναθηναϊκός εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο, σε συνδυασμό με την νέα χορηγία με τον ΟΠΑΠ και το μπάτζετ αυστηρής λιτότητας είναι πολύ πιθανό, ο σύλλογος να εμφανίσει κερδοφορία στο τέλος της φετινής χρήσης!

Η μετακόμιση στο «ΟΑΚΑ» όμως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα περάσει έτσι. Ο κόσμος είναι ήδη στα... κάγκελα και μία τέτοια αντιλαϊκή κίνηση είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει νέα θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από τους οργανωμένους, αλλά κι από τον απλό κόσμο του Παναθηναϊκού, που βλέπει ξεκάθαρα πια ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απόλυτης απαξίωσης / ξεπεσμού του Παναθηναϊκού, που σαν στόχο έχει να οδηγήσει το «τριφύλλι» στην Football League!

Κι όλα αυτά φέτος, που η υπόθεση σωτηρίας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αφού όπως όλα δείχνουν θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Αν πάρουμε ως μπούσουλα την περσινή βαθμολογία η Λαμία που κατέκτησε την 13η θέση και θα ήταν η τελευταία ομάδα που σώζεται με βάση το format της επόμενης αγωνιστικής περιόδου συγκέντρωσε 30 βαθμούς.

Με άλλα λόγια; Ο Παναθηναϊκός (που θα ξεκινήσει με -6) θα χρειαστεί χοντρικά να κατακτήσει τουλάχιστον 36 βαθμούς στο γήπεδο για να διεκδικήσει την παραμονή του. Πόσους κατέκτησε πέρυσι με πολύ πιο ανταγωνιστικό ρόστερ και τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του; Ακριβώς 40 με 10 νίκες, ισοπαλίες και ήττες. Σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται πολύ πιο ανταγωνιστικό με την προσθήκη του Άρη και του ΟΦΗ, τα νούμερα αυτά μοιάζουν ήδη βουνό!

Ακόμα και οικονομικά να δει κανείς το θέμα, δεν υπάρχει λογική πίσω από αυτήν την απόφαση μετακόμισης. Το χρέος της πράσινης ΠΑΕ προς το «ΟΑΚΑ» από την χρήση του γηπέδου την πενταετία 2008-2013 ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, στο οποίο θα προστεθούν οι 270.000 ευρώ για την φετινή περίοδο. Αντιθέτως το χρέος προς τον Ερασιτέχνη για την χρήση της «Λεωφόρου» ήταν 590.000 ευρώ, ενώ για την φετινή περίοδο ο Ερασιτέχνης είχε τονίσει ότι θα μπορούσε να κάνει μία γενναία διευκόλυνση στην ΠΑΕ, αφήνοντας την να επιλέξει η ίδια το ποσό που θα έδινε για την χρήση του γηπέδου!

Τώρα πια, ακόμα και το ενδεχόμενο μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην… περίφημη Panasia του Παϊρόζ Πιεγκμπονσάντ (υπόθεση που συναγωνίζεται σε κωλυσιεργία το γιοφύρι της Άρτας) δεν είναι ικανό να δώσει φως στο τούνελ. Τι παραπάνω μπορεί να κάνει ο Ταϊλανδός με μία ομάδα που έχει απαγόρευση μεταγραφών και η οποία θα παίζει μακριά από την φυσική της έδρα, δίχως ίχνος συσπείρωσης από τον κόσμο; Τι θα προλάβει να διορθώσει μία νέα διοίκηση ανθρώπων μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, σε μία ομάδα που τελεί πια υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης;

Από όποιο πρίσμα κι αν εξετάσει κανείς τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, το πόρισμα είναι ένα και μοναδικό. Το καράβι πηγαίνει ηθελημένα στα βράχια, με οργανωμένο σχέδιο που έχει ως μοναδικό υπεύθυνο τον Γιάννη Αλαφούζο. Τον άνθρωπο που πάει να υπογράψει επώνυμα και εν γνώσει του τις πιο μαύρες σελίδες στην 110ετή ιστορία του συλλόγου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top