0
Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται τόσο ικανοποιημένος από τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, που το Γραφείο του ετοίμασε μέχρι και διαφημιστικό σποτ, που άρχισε να προβάλλεται χθες, για να αναδείξει όλες τις πτυχές της σημαντικής αυτής «επιτυχίας» για την Ελλάδα. 

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», κατέληγε το σποτάκι, ακολουθώντας το γνωστό προπαγανδιστικό σύνθημα του Μαξίμου.

Ωστόσο, στη διάρκεια του συγκεκριμένου σποτ ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε και μία μεγάλη αλήθεια. Μίλησε για τη «γλώσσα μας» και τη «γλώσσα τους». Αλήθεια, όμως, ποια είναι η γλώσσα τους; Η «μακεδονική», όπως κατοχυρώθηκε με την ελληνική συναίνεση στην περιβόητη συμφωνία των Τσίπρα – Ζάεφ, ή μια γλώσσα που ανήκει στην ομάδα των σλαβικών γλωσσών, όπως είναι η πραγματικότητα και όπως διευκρινίζεται στους αστερίσκους και στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας;

Για αυτό, όπως και για τη μακεδονική «ταυτότητα», που επίσης παραχώρησε η ελληνική κυβέρνηση στους Σκοπιανούς, θριαμβολογεί ο κ. Ζάεφ, ο οποίος έχει πλέον ακόμα ένα λόγο να πανηγυρίζει. Eλαβε επισήμως πρόσκληση από το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία και φωτογραφιζόταν περιχαρής στην οικογενειακή φωτογραφία της συνόδου των μελών της Συμμαχίας και ας επέμενε ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καμμένος ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να γίνει. Εγινε όμως και αυτό επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Σκοπιανός πρωθυπουργός από τη χαρά του φιλούσε το στυλό με το οποίο υπεγράφη η πρόσκληση, θεωρώντας ότι το ελληνικό βέτο του Βουκουρεστίου μπήκε πλέον στη γωνία. Αν τα Σκόπια τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί, χωρίς αυτό να εξαρτάται από την ελληνική πλευρά.

Όταν πάνω από το 70% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί αρνητική για τα εθνικά μας συμφέροντα τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι αξιοπερίεργο που οι προπαγανδιστές του Μαξίμου τη διαφημίζουν. Προφανώς βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση και δεν έχουν αντιληφθεί πόσο βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα είναι η παραχώρηση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στα Σκόπια.

Δείτε το βίντεο:



  • Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top