0
Η αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων για τη Βόρεια Μακεδονία στις Πρέσπες έχει αρχίσει. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, οι υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» στο χωριό Ψαράδες.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ θα υπογράψουν, παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ο ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. Ωστόσο, ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα παρευρεθεί.

Πρέσπες: Στη βόρεια πλευρά

Σύμφωνα με το «Live News», στη συνέχεια θα μεταβούν όλοι με βαρκάκια στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος των Σκοπίων. Εκεί, θα γευματίσουν για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Το πρώτο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στα Σκόπια θα συμβολίζει και την έναρξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα. Ούτε καν το εάν η ημέρα υπογραφής θα είναι η Κυριακή, που βέβαια -μέχρι στιγμής- είναι η επικρατέστερη ημέρα. Σε Αθήνα και Σκόπια οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για την προετοιμασία της συνάντησης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top