0
«Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουν να αντιδράσουν και να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες του Συντάγματος για την υπεράσπιση της εθνικής υπόθεσης της Μακεδονίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Καραμανλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και πρώην υπουργός Αχιλλέας Γ. Καραμανλής εξέφρασε σήμερα με δήλωσή του στην εφημερίδα Καθημερινή την πλήρη αντίθεσή του προς τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

«Η συμφωνία με τα Σκόπια φαλκιδεύει το ελληνικό εθνικό συμφέρον, καθώς, για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια, άρα και εθνότητα, εξαρτά τη σύνθετη ονομασία από την αβέβαιη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και θέτει ζήτημα αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδος», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Αχιλλέας Γ. Καραμανλής και προσθέτει: «Ο συνδυασμός “Βόρειας Μακεδονίας” και “Μακεδόνων” είναι η χειρότερη δυνατή λύση σε ένα εθνικό ζήτημα για το οποίο αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων και αναβιώνει τον εφιάλτη του “μακεδονικού” αλυτρωτισμού, από τον οποίο τόσο υπέφερε η πατρίδα μας και, ιδιαίτερα, η Μακεδονία μας στο παρελθόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα, για χάρη των διεθνών του δεσμεύσεων και των μικροκομματικών του σχεδιασμών, να διχάζει και να υποθηκεύει το μέλλον του έθνους. Oλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουν να αντιδράσουν και να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες του Συντάγματος για την υπεράσπιση της εθνικής υπόθεσης της Μακεδονίας».

O κ. Αχιλλέας Καραμανλής διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top