0
Δύο μήνες μετά τον σεισμό στις Αλκυονίδες, και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου του 1981 πολλοί ηθοποιοί και δημοσιογράφοι μαζεύτηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ για να παίξουν μπάλα.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν από το σεισμό.

Την ομάδα των ηθοποιών ενίσχυσαν και μερικοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μίμης Δομάζος, ο Κώστας Νεστορίδης και ο Μίμης Στεφανάκος, αλλά και εν΄ενεργεία, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που έπαιζε τότε στην Ελλάδα με τα χρώματα της ΑΕΚ.

Αυτοί που άφησαν τα καμαρίνια, τα κινηματογραφικά studio και τα τηλεοπτικά πλατό για να επιδοθούν σε σουτ, ντρίμπλες και διάφορα happenings ήταν ο Θανάσης Βέγγος (γύρω στο 3:49 ο Βέγγος βγαίνει με μια τεράστια μπάλα – ο ίδιος εξήγησε αργότερα ότι ήθελε να γράψουν οι εφημερίδες γι’αυτόν ότι έπαιξε μεγάλη μπάλα!), ο Χάρρυ Κλυνν, ο Σωτήρης Μουστάκας (στήνουν την επική σκηνή όπου ως γνήσιοι επιθετικοί δεν επιστρέφουν πίσω να αμυνθούν όπως θα έπρεπε πάρα παίζουν πρέφα περιμένοντας η μπάλα να ξαναέρθει σε αυτούς), ο Αλμπέρτο Εσκενάζι, ο Γιώργος Φούντας, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Αντώνης Αντωνίου, ο Γιώργος Σίσκος, ο Νίκος Τσαχιρίδης, ο Δημήτρης Αρώνης, ο Κώστας Καραγιώργης, ο Νίκος Δαφνής και ο Γιάννης ΣαββαΪδης. Επίσης την ομάδα στελέχωσε ο εξαίρετος δημοσιογράφος και στιχουργός Γιάννης Καλαμίτσης.

Οι δημοσιογράφοι παρέταξαν την εξής σύνθεση : Kατσαρός, Στανωτάς, Παπαδόπουλος, Χαλιβελάκης, Κιούσης, Τσώχος, Βουτσέλης, Λαγός, Σωτηρακόπουλος, Σιούμπουρας, Σεφτελής , Θωμόπουλος, Χαραλαμπίδης, Στανωτάς, Θεοφιλόπουλος, Καψής και Δημαράς.

Το ματς ήταν απολαυστικό κι οι δημοσιογράφοι το αντιμετώπισαν με περισσότερη σοβαρότητα, γι’ αυτό και επικράτησαν με σκορ 7-5. Στο τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης «ενθουσιάστηκε» τόσο πολύ με το ταλέντο του Χάρρυ Κλυνν, που του πρότεινε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό…

Στη περιγραφή των στιγμιοτύπων είναι ο Χρήστος Ράπτης για την ΕΡΤ:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top