0
Ένας “βάτραχος” είναι ο νέος κυβερνήτης της Κανονιοφόρου «Αρματωλός» με τον προκάτοχό του να παίρνει νωρίτερα το φύλλο πορείας για την υπηρεσία του ΓΕΝ. 
Αυτή την πληροφορία δημοσιεύει η ιστοσελίδα OnAlert.gr, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως με δεδομένη πάντως την εν εξελίξει έρευνα ο πλωτάρχης του Πολεμικού μας Ναυτικού, αναμένεται να επαναδιατεθεί στην προηγούμενη υπηρεσία του προκειμένου να εξεταστεί και να συνδράμει μέσα από την κατάθεσή του στη διαλεύκανση της υπόθεσης

Η επίσπευση των διαδικασιών μετάθεσης αποφασίστηκε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού μετά την επακούμβηση της ΚΦ Νικηφόρος από το τουρκικό εμπορικό πλοίο “Karmate” τα ξημερώματα της Παρασκευής 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου. Τότε υψηλόβαθμες πηγές του ΓΕΝ επισήμαιναν ότι το μήνυμα που εκπέμπεται μέσα από την συγκεκριμένη απόφαση, που δεν συνιστά καρατόμηση, είναι διττό: καταρχάς η διασφάλιση της της εικόνας τους αξιόμαχου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης η ασφάλεια των πληρωμάτων και των μονάδων του στόλου. Σε αυτό το πεδίο είναι σαφές ότι πέραν της ξεκάθαρης υπαιτιότητας του τουρκικού πλοίου, για τις ίδιες πηγές ενημέρωσης προκύπτουν ερωτήματα για την πληρότητα των ενεργειών του κυβερνήτη και του πληρώματος της Κανονιοφόρου.

Απάντηση σε αυτά επιδιώκεται να δοθεί μέσα από τη διπλή διερεύνηση. Καταρχάς της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ήδη διενεργείται από τη Διοίκηση Κανονιοφόρων. Ταυτόχρονα από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Διευθύνσης Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του Στόλου, οι οποίοι θα εξετάσουν τόσο το πλήρωμα όσο και το πλοίο σε επίπεδο λειτουργικότητας συστήματων καθως επίσης του συνόλου του εξοπλισμού.

Ήδη η μικτή ομάδα των διερευνητών έχει συλλέξει σημαντικά στοιχεία, μεταξύ αυτών πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της Κανονιοφόρου. Ακόμη φέρεται να έχει λάβει -μέσω συνεντεύξεων- μια πρώτη εικόνα όσων διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert φέρεται να συγκεντρώνουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την μη έγκαιρη ειδοποίηση του κυβερνήτη. Συγκεκριμένα η αναφορά που είχε δοθεί ήθελε το τουρκικό πλοίο να κινείται σε απόσταση 2000 γυαρδών από την Κανονιοφόρο “Αρματωλός”. Οπως λεει στο OnAlert η ίδια πηγή ενημέρωσης o κυβερνήτης φέρεται να ανέβηκε στη γέφυρα αφού άκουσε τη μπουρού να βαράει.

Μετά και την επανεκτίμηση που έγινε οι ζημιές που έχει υποστεί το πολεμικό μας πλοίο δεν αξιολογούνται ως σοβαρές. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής ώστε ιδανικά η Κανονιοφόρος “Αρματωλός” να συμμετάσχει κανονικά στην Άσκηση “Καταιγίς”.

Μια από τις συμπτώσεις πάντως είναι ότι όπως στο περιστατικό με την προσάραξη της φρεγάτας “Κανάρης” έτσι και στο επεισόδιο με την Κανονιόφορο Νικηφόρος αξιωματικός φυλακής γεφύρας ήταν γυναίκα.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top