0
Δραματικές εικόνες από την σύλληψη ενός Αιγύπτιου κακοποιού που μαχαίρωσε αστυνομικό στην Καλαμάτα μέσα σε πολυσύχναστο δρόμο βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας με ένα μαχαίρι στο χέρι και τον κόσμο στα πεζοδρόμια να παρακολουθεί.

Αυτό δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο ότι κάνει ο Αιγύπτιος κακοποιός στις 7 Σεπτεμβρίου πέρυσι, ο οποίος από τις 24 Απριλίου κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας.

Είναι κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς τραυμάτισε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο βίντεο φαίνεται να τον καταδιώκει ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, ο αστυνομικός που νωρίτερα ο Αιγύπτιος είχε χτυπήσει με το μαχαίρι στο κεφάλι και η πληγή πάνω από το δεξιό φρύδι του αιμορραγεί. Το εν λόγω βίντεο προτίθεται να το καταθέσει στη δίκη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής. Επιβεβαίωσε την ύπαρξή του και το χαρακτήρισε “σχεδόν σοκαριστικό”. Είπε ακόμη ότι θα ζητήσει την προβολή του μέσα στο δικαστήριο κατά το στάδιο της κατάθεσης των εγγράφων.

Η δίκη στην Κυπαρισσία συνεχίζεται άλλωστε αύριο με την κατάθεση μαρτύρων, οπότε και αναμένεται να καταθέσουν δύο ακόμη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ήταν στο περιστατικό.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί έκπληξη στον θεατή του βίντεο είναι η ευκολία με την οποία ο κατηγορούμενος ανενόχλητος κραδαίνει ένα μαχαίρι εν ώρα αιχμής σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην Καλαμάτα, με τον τραυματία αρχιφύλακα Παναγιώτη Γιαννουλέα να είναι σχεδόν ο μόνος που τρέχει στο κατόπι του.

Η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στην Καλαμάτα

Ο συνάδελφός του αρχιφύλακας Σ. Μαρκόπουλος είχε μείνει πίσω όταν τραυματίστηκε και αυτός, ενώ στο βίντεο φαίνονται δύο ακόμα άνδρες της ΔΙΑΣ στην αρχή του (η βιντεοσκόπηση ξεκινά έξω από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στη συμβολή της Μακεδονίας με την Ψαρών) και ένας ακόμα αστυνομικός του Τμήματος Καλαμάτας.

Στη συνέχειά του ωστόσο αυτός ο οποίος καταδιώκει τον κατηγορούμενο Αιγύπτιο είναι ο Π. Γιαννουλέας, ο οποίος τραυματίας ήδη στο κεφάλι με μια μαχαιριά και κάταγμα κρανίου που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία, συνεχίζει με τα αίματα να τρέχουν, να κυνηγά και να φτάνει τον Αιγύπτιο, ενώ οι συνάδελφοί του της ΔΙΑΣ και το πλήρωμα του περιπολικού του Α.Τ. Καλαμάτας έχουν μείνει πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καρέ του βίντεο φαίνεται σε κοντινή απόσταση ένας ακόμα κρανοφόρος αστυνομικός της ΔΙΑΣ να κρατά ένα… καρεκλάκι που νωρίτερα θαμώνας καφενείου είχε πετάξει στο δράστη. Στο άλλο χέρι έχει ένα κλομπ και ακολουθεί.

Ο Αιγύπτιος περπατά και δεν τρέχει από ένα σημείο και μετά, και αφού έχοντας ακόμα πίσω του τον Π. Γιαννουλέα ο οποίος δεν τα παρατά, φτάνουν στη συμβολή της Μακεδονίας με την οδό Υδρας.

Εκεί ο Αιγύπτιος γυρνά προς τον τραυματία αστυνομικό, ετοιμάζει το μαχαίρι και κρατώντας το γερά στο χέρι πέφτει κατά πάνω του με ορμή. Ο αστυνομικός τον παρασύρει μαζί του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας κοντά στη συμβολή με την Θεμιστοκλέους και δέχεται μια ακόμα μαχαιριά στον ώμο. Στο σημείο εκείνο του βίντεο δεν φαίνονται πλέον καθαρά οι εικόνες γιατί μεσολαβεί μια κολόνα και ένα δέντρο, αλλά όταν ο έτερος κρανοφόρος αστυνομικός που μέχρι τότε παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση επεμβαίνει, ο τραυματισμένος συνάδελφός του του έχει ήδη περάσει χειροπέδες.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top