0
Δεκατέσσερα άτομα εκ των οποίων δεκατρείς Έλληνες και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες οι οποίοι συνελήφθησαν στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συγκεκριμένα φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα, λογαριασμούς ατόμων που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, οι 14 συλληφθέντες φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα το «επαναστατικό ταμείο». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα χρήματα προέρχονταν από ληστείες και οι καταθέσεις γίνονταν σε λογαριασμό προσώπου που πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και επίθεση κατά πολιτικού προσώπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόσφατα συλληφθής, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας είχε ανοίξει λογαριασμό στον οποίο συγκεκριμένα άτομα κατέθεταν ποσά από 50 έως και 200 ευρώ.

Η Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είχε ξεκινήσει έρευνα από την ημέρα της σύλληψης του,  και  γρήγορα έφτασε στα ίχνη των καταθετών που συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.


Πώς έφτασε στα ίχνη των συλληφθέντων η ΕΛΑΣ


Έπειτα από έρευνες μηνών διαπιστώθηκε ότι οι 14 συλληφθέντες κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, που συνελήφθη πρόσφατα για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι καταθέσεις στον λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή αστυνομική ταυτότητα προέρχονταν από ληστείες, κλοπές και άλλου τύπου «απαλλοτριώσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα του λογαριασμού είχε γίνει πριν την επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Οι ίδιες πηγές λένε ότι και οι καταθέσεις που έγιναν στον λογαριασμό αυτό από τους 14 συλληφθέντες είχαν πραγματοποιηθεί πριν τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης, μετά τη σύλληψη του Γιαγτζόγλου ζητήθηκε η άρση τραπεζικού απορρήτου για να ελεγχθούν οι τραπεζικές συναλλαγές του κατηγορούμενου για την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Γιαγτζόγλου έκανε αναλήψεις από έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό . Σ” αυτό το λογαριασμό γίνονταν καταθέσεις από 14 άτομα, τα πρόσωπα που συνελήφθησαν σήμερα έπειτα την έκδοση ενταλμάτων από Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι 14 συλληφθέντες έκαναν μικροκαταθέσεις 100 έως 200 ευρώ τη φορά, με προφανή σκοπό να μην γίνονται αντιληπτοί και να μην προκαλούν υποψίες.


Κατά πληροφορίες ορισμένοι εκ των συλληφθέντων είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top