0
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η δασκάλα της ΣΤ’ Δημοτικού στον Δήμο Ηρακλείου, μετά τις αποκαλύψεις, ότι προέτρεπε μαθητές του ιδίου φύλου να φιλιούνται στο στόμα μέσα στην τάξη, δίδασκε… γιόγκα και… πλέξιμο, κατάργησε μόνη της το μάθημα των Θρησκευτικών και προέβαλε βίντεο με ζευγάρια ομοφυλοφίλων, καθώς κρίθηκε ότι δεν πρέπει να βρίσκεται σε επαφή με παιδιά.

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι των αντιδράσεων των γονιών εναντίον της όταν ζήτησε από τους μικρούς μαθητές της να αντιγράψουν από τον πίνακα στα τετράδια τους : «Η αγάπη δεν έχει «ταμπέλες». Ο καθένας μπορεί να επιλέγει το άλλο του μισό. Μπορεί να είναι ακόμα και συγγενείς». Όταν τα παιδιά έδειξαν στους γονείς τα τετράδια, οι γονείς έγιναν έξαλλοι ζητώντας την άμεση απομάκρυνση της από το σχολείο.

Απευθυνόμενοι στον διευθυντή του σχολείου εκείνος απέδωσε την ευθύνη για την επιλογή και τοποθέτηση της στο σχολείο στον σύλλογο διδασκόντων, ενώ η επιστολή διαμαρτυρίας που συνυπέγραψαν δεν έτυχε της υποστήριξης ούτε του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο δε σχολικός σύμβουλος άφαντος…

Η υπόθεση ήρθε στο φως από το «Πρώτο Θέμα» στις 25 και στις 26 Απριλίου με σειρά καταγγελιών από γονείς για τις ιδιάζουσες «διδακτικές» μεθόδους της εν λόγω δασκάλας. Μέχρι τότε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας δεν γνώριζε το παραμικρό, καθώς ουδείς από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει την υπηρεσία.

Ωστόσο, αμέσως με την δημοσίευση των ρεπορτάζ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάλεσε την «δασκάλα» την ίδια ημέρα σε προφορικές εξηγήσεις. Η ίδια αρνήθηκε τα πάντα, προφανώς οι προφορικές εξηγήσεις τις οποίες έδωσε δεν έπεισαν και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, με ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, η δασκάλα Α.Κ. απαλλάχθηκε από τα διδακτικά της καθήκοντα και απομακρύνθηκε εντελώς από το σχολικό περιβάλλον, καθώς κρίθηκε ότι μέχρι να διερευνηθούν οι καταγγελίες των γονιών του συγκεκριμένου σχολείου, δεν μπορεί να βρίσκεται σε επαφή με παιδιά.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Διευθυντή Σπουδών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διενεργείται ΕΔΕ με την οποία διερευνώνται όλες οι καταγγελίες και αναφορές των γονιών. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς οι οποίοι έχουν συνυπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας κατά της δασκάλας καλούνται να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες τους, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ΕΔΕ θα συνταχθεί και το σχετικό πόρισμα.

«Η δασκάλα έχει φύγει από την τάξη. Είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και μέχρι να διερευνηθεί το θέμα έπρεπε να αποφύγουμε οποιαδήποτε επαφή της με το σχολικό περιβάλλον για να διασφαλίσουμε και τα παιδιά» εξηγούν στελέχη από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι «η ψυχική υγεία και η ασφάλεια των παιδιών είναι η κύρια και πρώτη μέριμνα μας».

Την ΕΔΕ διενεργεί διευθυντής δημοτικού σχολείου του δήμου Ηρακλείου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top