0
Άλλη μια μέρα βρίσκει τους στρατιωτικούς μας στα λεγόμενα «λευκά κελιά». 

Oι φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου F στις οποίες κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ένα από τα σκληρότερα σωφρονιστικά ιδρύματα. Στα κελιά δεν έχουν ρεύμα και νερό. 

Οι στρατιωτικοί μας, που προφυλακίστηκαν μετά από τη σύλληψη τους όταν πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, στάλθηκαν στην φυλακή όπου βρίσκεται και ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.

Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, σε μία τρύπα 10 τ.μ. σαν τους αρουραίους ζουν οι τρόφιμοι στη συγκεκριμένη φυλακή της Αδριανούπολης. 

Όταν περνάς αυτή την πόρτα είναι σαν να περνάς τις πύλες της κολάσεως, λέει ένας κρατούμενος.

Οι φυλακές τύπου F αποτελούν μετεξέλιξη των «λευκών κελιών» της Γερμανίας. Την απομόνωση σπάνε τα ουρλιαχτά των κρατουμένων από τα βασανιστήρια.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν έχει γεμίσει τις συγκεκριμένες τουρκικές φυλακές με τους πολέμιούς του, τους προδότες, όπως τους αποκαλεί.
Οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για «κελιά φέρετρα».

Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί μαζί με δολοφόνους και στυγνούς εγκληματίες. Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Απαγορεύεται το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και τα βιβλία. 

Οι κρατούμενοι δεν βγαίνουν ούτε για φαγητό.

Οι αυλές περιβάλλονται από τοίχο ύψους οχτώ μέτρων. Αν θέλει να δει τον ουρανό πρέπει να σηκώσει το κεφάλι και αυτό εφόσον του επιτραπεί η έξοδος.

Οι κρατούμενοι στα κελιά είναι χωρίς φυσικό αέρα, χωρίς φως, χωρίς να βλέπουν και να ακούν κανέναν. Βρίσκονται για λόγους ασφαλείας σε πλήρη απομόνωση, ενώ χωρίζονται σε δύο βαθμίδες:

Όσοι θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την… «δημοκρατία» του Ερντογάν ή απλώς υπερβολικά ατίθασοι σύμφωνα με την προηγούμενη δράση τους, κλείνονται σε ατομικά κελιά.

Οι υπόλοιποι οδηγούνται στα πιο «προνομιούχα» κελιά των τριών ατόμων.
Τα ατομικά κελιά έχουν εμβαδό 10 τμ. στα οποία υπάρχει μέσα και η τουαλέτα. 

Υπάρχει ένα κρεβάτι, και μια καρέκλα.
Όμως οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν… μασάνε και έχουν ηθικόν ακμαιότατον.

Το ηθικό τους είναι ακμαίο και δεν φοβούνται τους τσαμπουκάδες.

Η μεταφράστρια Τζανάν Χουσεΐν Τουρτογκάν, η οποία συνάντησε τους Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης, μίλησε σε εκπομπή του καναλιού Ε και αποκάλυψε πως οι νέοι μας είναι δυνατοί.

Όπως τόνισε, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία.

«Κάναμε και καλαμπούρι, και μιλήσαμε και γελάσαμε».


Δείτε το βίντεο:


Δυστυχώς η Κυβέρνησή μας τους έχει αφήσει μόνους. Οι δηλώσει Καμμένου δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια και όλα κρέμονται από μια κλωστή. 

Ο Καμμένος που εμφανίστηκε στο «κάδρο» πέντε μέρες μετά, ενημέρωσε ότι μίλησε με την Φεντερίκα Μογκερίνι και το Συμβούλιο Άμυνας θα ασχοληθεί με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είναι αιχμάλωτοι σε τουρκικά χέρια.

Το λάθος στις δηλώσεις του υπουργού όμως, είναι η κατάληξη της δήλωσής του, όπου ανέφερε επί λέξει, «τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων». 

Προφανώς ήθελε να πει στο επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών.

Η διαπραγμάτευση δεν συνεπάγεται «πάρε-δώσε»; Εάν όμως υποστηρίζεις ότι οι δικοί σου άνθρωποι δεν έκαναν τίποτα παράνομο και όλα είναι ένα απλό ανθρώπινο λάθος, τι ακριβώς θα διαπραγματευθείς με τους Τούρκους;

Κατά συνέπεια, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κάνει λόγο για «διαπραγμάτευση», στην ουσία ακυρώνει την ορθότητα της αρχικής του τοποθέτησης. 

Όλα δείχνουν πλέον ότι η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Έκτη ημέρα μετά το επεισόδιο και ακόμη όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στην αρχή.

Η υπόθεση όχι απλά δεν επιλύεται αλλά καθυστερεί. Άγνωστο πως θα θελήσει η Άγκυρα να εκμεταλλευτεί το γεγονός, προς το παρόν, επισήμως, κανείς δεν τον συνδέει με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ωστόσο όλοι βλέπουν ότι η Άγκυρα αναζητά παντού ευκαιρίες να προωθήσει τα όποια συνφέροντά τους.

Δείτε τα βίντεο:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top