0
Ξαφνική στρατιωτική κινητοποίηση της Ελλάδας γεγονός που δείχνει ότι περιμένουμε τουρκική επιθετική ενέργεια η οποία μπορεί να εκδηλωθεί άμεσα. 


Όπως μπορείτε να δείτε την κεντρική φωτογραφία του άρθρου, η Πολεμική μας Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνουν καθαρά διάταξη μάχης απέναντι από την Τουρκία κλείνοντας όλα τα στρατηγικά περάσματα σε αέρα και θάλασσα.

Η Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.

Συνεχή παρουσία πολεμικών πλοίων και μαχητικών μας για περίπου δύο μήνες σηματοδοτούν οι περιοχές που δέσμευσε σήμερα η Αθήνα με σειρά ΝΟΤΑΜ στο ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και Μεσόγειο.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 που είναι τόσο εκτεταμένη, που χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Η ΝΟΤΑΜ πάντως αναφέρει πως το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς.

Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Η ελληνική κίνηση ήρθε την επομένη την ανακοίνωσης της Αγκυρας ότι θεωρεί «τουρκικό έδαφος» το Καστελόριζο και θα πραγματοποιήσει αύριο άσκηση έρευνας διάσωσης με επίκεντρο το νησί!

Η ‘Αγκυρα με την Navtex 345/2018 ανακοινώνει άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 7 Μαρτίου σε χερσαίο Τουρκικό έδαφος, αλλά και σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει ολόκληρο το Καστελόριζο.

Αναλυτικά η NAVTEX

ΝΑVTEX 345/2018

TURNHOS N/W : 0345/18

MEDITERRANEAN SEA

SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE, ON 07 MAR 18 FROM 1100Z TO 1500Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;

36 21.44 N – 029 08.88 E

35 39.64 N – 029 08.88 E

35 39.64 N – 029 59.60 E

36 12.92 N – 029 59.60 E

CAUTION ADVISED.



Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top