0
Ο επαγγελματίας αθεϊστής Richard Dawkins (γνωστός από το βιβλίο «Η περί Θεού αυταπάτη»), μας προτείνει ότι η καλλιέργεια και η κατανάλωση ανθρώπινου «κρέατος» θα μπορούσε να βοηθήσει την κοινωνία να ξεπεράσει το «ταμπού» της ενάντια στον κανιβαλισμό.


Σχολιάζοντας ένα άρθρο από της βρετανικής Independent, το οποίο αναδεικνύει τα οφέλη του «καθαρού κρέατος» που παράγεται στο εργαστήριο, ο Dawkins έγραψε στο twitter ότι ίσως κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να γίνει με ανθρώπινη σάρκα που θα βοηθούσε τη δυτική κουλτούρα να αποβάλει ένα άλλο παράλογο υπόλοιπο από τις αναχρονιστικές χριστιανικές της ρίζες.


Ο Dawkins δήλωσε ότι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος που παράγεται από εργαστήριο θα αποτελέσει μια «ενδιαφέρουσα δοκιμαστική περίπτωση για την ηθική των επακόλουθων παραγόντων σε σχέση με την «αντίδραση μπλιαχ», η οποία εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα μόνο και μόνο επειδή φαίνονται ηθικά αποτροπιαστικά».


Το κρέας που καλλιεργείται σε ένα εργαστήριο θα μπορούσε να βρίσκεται σε μενού εστιατορίων μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με έναν κατασκευαστή. Τα in vitro (πειράματα σε δοκιμαστικό σωλήνα) προϊόντα ζωικής προέλευσης, μερικές φορές αναφέρονται ως «καθαρό κρέας», παρασκευάζονται από στέλεχος…


Το άρθρο της Independent αναφέρει τον Josh Tetrick (φώτο), διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κατασκευής καθαρού κρέατος JUST, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το «καθαρό κρέας» – που προέρχεται από βλαστοκύτταρα που συλλέγονται από ζώα και στη συνέχεια καλλιεργείται σε εργαστήριο – θα μπορούσε να είναι στα μενού εστιατορίων μέχρι το τέλος του έτους. 

Ο Richard Dawkins προτείνει να πάει η διαδικασία ένα βήμα παραπέρα και να παραχθεί ανθρώπινο «κρέας», το οποίο πιθανότατα θα προέρχεται επίσης από βλαστοκύτταρα. Ως απόλυτος υλιστής ο Dawkins αρνείται την ύπαρξη του οτιδήποτε δεν μπορεί να μετρηθεί από την επιστήμη και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν για αυτόν μεταφυσικοί και ηθικοί φραγμοί. 

Πάντως, προς το παρόν, καλό είναι οι προσκεκλημένοι σε δείπνο στο σπίτι του, να επιλέξουν μια θέση κοντά στην πόρτα, σε περίπτωση που ο οικοδεσπότης τους αποφασίσει να αλλάξει το μενού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top