0
Λίγες ημέρες μετά το συμβάν με τους φαντάρους που βασάνισαν έναν σκύλο στην Κόνιτσα, σημειώθηκε ένα νέο θλιβερό περιστατικό με κακοποίηση ζώου, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα.


Συγκεκριμένα, μέλη του φιλοζωικού σωματείου "Διασώζω", κλήθηκαν τη Δευτέρα από την αστυνομία της πόλης, να προσφέρουν τη βοήθειά τους, σε μία βάναυσα κακοποιημένη γάτα.

Η Ερμιόνη Γιαννακού έσπευσε αμέσως στο σημείο όπου το θέαμα που αντίκρισε ήταν πραγματικά αποτρόπαιο. 

Σε αυλή μονοκατοικίας βρισκόταν έγκλειστη σε αυτοσχέδιο με πλέγμα κλουβί (παγίδα πουλιών) μία γάτα η οποία έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος... 

Η γάτα βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά του κορμιού της περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά.


Ήταν αδύνατον να βγει από το κλουβί, αλλά ούτε και να κουνηθεί, καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του (συμπαγές σιδερένιο) μπλεκόταν στο πλέγμα και την ακινητοποιούσε. 

Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι... Αμέσως κλήθηκε στο σημείο κτηνίατρος, ο οποίος έδωσε ηρεμιστικό στη γάτα κι έτσι κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν. 

Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε ζωντανό στο κτηνιατρείο, ενώ λίγες ώρες αργότερα μπήκε στο χειρουργείο όπου και αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της.

Η Τζίνα, όπως ονομάστηκε η γάτα, σήμερα νοσηλεύεται και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, ενώ κοιτάει διαρκώς στο ίδιο σημείο.

Μάρτυρας κατονόμασε τον δράστη ο οποίος πέρασε αυτόφωρη διαδικασία. Στη διαδικασία παρευρέθηκε ως μάρτυρας και η κ. Γιαννακού. Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο και του αποδόθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top