0
Είναι σίγουρα οι καλύτεροι των καλύτερων και καλούνται κάθε φορά να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά!


Ο λόγος για τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης που την Τετάρτη (28/03) πραγματοποίησε έκτακτη άσκηση ετοιμότητας, την οποία (άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων) διέταξε ξαφνικά χθες το πρωί (28/03) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Η άσκηση ήταν ευρείας έκτασης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα που δίνεται εντολή ενεργοποίησης της Δύναμης Δέλτα. Η πρώτη ήταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η δεύτερη σήμερα το πρωί, περίπου στις 05.00 τα ξημερώματα από τον Πανο Καμμένο.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά το ουσιαστικό ναυάγιο της προσπάθειας των Ευρωπαίων να πείσουν τον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας μόλις πριν από λίγες ημέρες και μάλιστα σε ξένη εφημερίδα είχε εκφράσει τους φόβους του για θανατηφόρο επεισόδιο που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία.

Με τις συγκεκριμένες ασκήσεις η ελληνική πλευρά θέλει να στείλει ένα μήνυμα ετοιμότητας του Ελληνικού Στρατού για κάθε ενδεχόμενο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής».

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε βίντεο από παλιότερη άσκηση των ειδικών δυνάμεων και της Δύναμης Δέλτα

Ενδεικτικό της ευελιξίας της συγκεκριμένης δύναμης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πως η δομή της Δύναμης Δέλτα μεταβάλλεται αναλόγως της τακτικής κατάστασης και είναι ειδικής σύνθεσης.

Σε αυτήν υπάγονται μεταξύ άλλων:

Η Ζ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών)

Πρόκειται για τη Mονάδα Φάντασμα όπως την αποκαλούν, η οποία ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά της Κρίση των Ιμίων.
Σε αυτήν υπηρετούν μόνιμα στελέχη των ΕΔ και με επάνδρωση 100%. Η κύρια αποστολή της Μονάδος είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νήσων​.

Το ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών)

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) αποτελεί την ελίτ των ειδικών δυνάμεων. Η καθημερινότητά τους είναι μία συνεχή προετοιμασία. Βρίσκεται όλο το χρόνο κοντά στις ακριτικές περιοχές χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί. Είναι σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας απαιτείται και φτάνει πάντα πρώτο για να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε συμβατική ή ασύμμετρη απειλή.

Η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών)

Το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
2-3 φρεγάτες της ΔΦΓ (Διοίκησης Φρεγατών) του ΠΝ
2 αρματαγωγά ή Πλοία Ταχείας Μεταφοράς της ΔΑΔ (Διοίκηση Αμφίβιων Δυνάμεων) του ΠΝ
1 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ

Στη δύναμη Δέλτα ανήκει επίσης και ο Λόχος Άμεσης Επέμβασης της Β’ Μοίρας Αλεξιπτωτιστών.

Δείτε βίντεο: 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top