0
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανίκλι ανακοίνωσε ότι τα άρματα μάχης της Τουρκίας (ΜΒΤ) θα ενισχυθούν με σύστημα ενεργητικής προστασίας υψηλής τεχνολογίας που καταστρέφει τα αντιαρματικά βλήματα πριν τα χτυπήσουν. 



Μάλιστα η τοποθέτηση θα γίνει μέσα στον Μάρτιο!

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα τουρκικά άρματα μάχης θα εφοδιαστούν με ένα σύστημα, που ονομάζεται Pulat, σχεδιασμένο να ανιχνεύει και να καταστρέφει τις εισερχόμενες κεφαλές αντι-αρματικών πυραύλων σε απόσταση 8-10 μέτρα μακριά.

Το σύστημα ενεργητικής προστασίας Pulat λειτουργεί ανιχνεύοντας αντιαρματικούς πυραύλους ή ρουκέτες που προσεγγίζουν το άρμα μάχης με το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που θα διαθέτει και στη συνέχεια τους απενεργοποιεί στο βέλτιστο εύρος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «Hard-Kill».

Το νέο σύστημα ενεργητικής προστασίας αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική εταιρεία Aselsan.

Το Pulat παρέχει πλήρη προστασία 360 μοίρες, ανάλογα με την τοποθέτηση των μονάδων στην πλατφόρμα του άρματος μάχης, εναντίον πυραύλων ATGM και ρουκετών.

Το PULAT είναι αποτελεσματικό τόσο στον ασύμμετρο πόλεμο όσο και στο επιχειρησιακό και στο αστικό περιβάλλον που δρουν τα τουρκικά άρματα μάχης .

Χαρακτηριστικά συστήματος:

Ικανότητα άμεσης εξουδετέρωσης

Α. Πλήρης προστασία 360 βαθμών ανάλογα με την τοποθέτηση του άρματος

Β. Πλήρως λειτουργικό σε σοβαρές περιβαλλοντικές συνθήκες όπως σκόνη, λάσπη, βροχή, χιόνι και ομίχλη για την  μέθοδο  ανίχνευσης ραντάρ

Γ. Αποτελεσματικό έναντι απειλών χαμηλής εμβέλειας κατά των αρμάτων μάχης  σε ασύμμετρο πόλεμο

Δ. Πλήρως λειτουργικό έναντι πολλαπλών ταυτόχρονων απειλών

Ε. Ενσωμάτωση σε διαφορετικά τεθωρακισμένα οχήματα

Το νέο ενεργητικό σύστημα προστασίας της Τουρκίας μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το ενεργητικό σύστημα προστασίας της Τουρκίας σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από κοινού από την Aselsan και το Ουκρανικό Κέντρο Βάσης για τις Κρίσιμες Τεχνολογίες Microtech με την άμεση συμμετοχή της UkrOboronService (μια κρατική εταιρεία με σημαντική δραστηριότητα την υλοποίηση των κρατικών συμφερόντων της Ουκρανίας στον τομέα της εξαγωγής / εισαγωγής προϊόντων, στρατιωτικών και ειδικών υπηρεσιών).

Το νέο σύστημα εξελίχθηκε από ένα παλαιό ουκρανικό σύστημα ενεργητικής προστασίας με την ονομασία Zaslon.

Το Zaslon, καθώς και το Pulat, αποτελούνται από ένα ραντάρ για τον εντοπισμό των εισερχόμενων πυραύλων και  μικρών πυραύλων με σκοπό τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση της εισερχόμενης απειλής.

Κάθε μονάδα αντιμέτρου διαθέτει  εκρηκτικό φορτίο που εκτοξεύει  σχηματίζοντας  ένα πυκνό δακτύλιο κατακερματισμού που καταστρέφει τα εισερχόμενα βλήματα κατά την κρούση. Ο χρόνος απόκρισης του συστήματος είναι 0,1 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, το Φεβρουάριο το πρώτο αναπτυγμένο από κοινού σύστημα ενεργητικής προστασίας Pulat δοκιμάστηκε σε ουκρανική περιοχή δοκιμών και σύντομα παραδόθηκε στην Τουρκία.

Ήδη τον Μάρτιο προγραμματίζεται η διεξαγωγή σειράς δοκιμών στην Τουρκία, μετά την οποία θα αποφασιστεί πιθανώς η τοποθέτησης τους σε άρματα μάχης M60T και Leopard-2 των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top