0
Με μια εκτεταμένη δήλωσή του o αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, απαντά στον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Β. Κικίλια, και στον αν. τομεάρχη, Α. Δημοσχάκη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «να είναι βέβαιοι οι όψιμοι και εν πολλοίς ευκαιριακοί υπερασπιστές των μισθολογικών των ενστόλων, που αυτοί απογύμνωσαν οικονομικά, ότι η δική μας κυβέρνηση θα καταβάλει και το υπόλοιπο 50% όπως έχει δεσμευτεί».

Ο κ. Βίτσας στη συνέχεια επισημαίνει ότι «καταβάλαμε το πρώτο 50% σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ενώ έως το τέλος του 2018 θα αρχίσει η καταβολή και του υπόλοιπο 50%. Ήδη έχει οριστεί ο οδικός χάρτης».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, «φαίνεται πως τόσο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Β. Κικίλιας, όσο και ο αναπληρωτής του Α. Δημοσχάκης, όχι μόνο δεν ξέρουν αλλά και δεν ρωτούν να μάθουν για πράγματα που υποτίθεται είναι της αρμοδιότητάς τους. Αν λοιπόν ρωτούσαν θα μάθαιναν ότι επί ημερών των μνημονιακών κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι στρατιωτικοί υπέστησαν μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές του ύψους 38%. Ενώ από το 2015 και μετά δεν έχουν υποστεί καμία μείωση».

«Επίσης», συνεχίζει ο κ. Βίτσας, «θα μάθαιναν ότι η επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Να τους πληροφορήσουμε ακόμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά στις 14/11/2014 προέβλεπε την καταβολή του πρώτου 50% των αναδρομικών και ουσιαστικά άφηνε εκτός ρύθμισης το υπόλοιπο 50%, παραπέμποντας την καταβολή του όταν… τα δημοσιονομικά της χώρας θα το επιτρέψουν».

«Όμως εμείς, δεν κάνουμε πολιτική πάνω στην άγνοια και την παραπληροφόρηση των στελεχών της ΝΔ αλλά πάνω στα προβλήματα, τα οποία αυτοί δημιούργησαν, και δίνουμε λύσεις. Καταβάλαμε λοιπόν το πρώτο 50% σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ενώ έως το τέλος του 2018 θα αρχίσει η καταβολή και του υπόλοιπο 50%. Ήδη έχει οριστεί ο οδικός χάρτης. Να είναι βέβαιοι οι όψιμοι και εν πολλοίς ευκαιριακοί υπερασπιστές των μισθολογικών των ενστόλων, που αυτοί απογύμνωσαν οικονομικά, ότι η δική μας κυβέρνηση θα καταβάλει και το υπόλοιπο 50% όπως έχει δεσμευτεί. Και αυτό το ξέρουν τα στελέχη μας, επειδή γνωρίζουν καλά τις προσπάθειές που κάνουμε, ώστε να διευκολύνονται στο έργο τους», υπογραμμίζει ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top