0
Μείωση έως και 25% στην βουλευτική τους αποζημίωση μπορεί να δουν ο πρέοεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για τις πρωτοφανείς εκφράσεις κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών.

Οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα ελεγχθούν με την κατηγορία της “μομφής” για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ο κανονισμός της Βουλής, προβλέπει αυτού του είδους την «ποινή».

Υπενθυμίζεται πως τόσο στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όσο και στην ολομέλεια, οι Χρυσαυγίτες έκαναν λόγο για βουλευτές που ανήκουν στον Ερντογάν!

Η επιτροπή δεοντολογίας λοιπόν έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για να ελεγχθούν με την κατηγορία της «μομφής» για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά είναι διαδικασία η οποία κινείται σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις και περιγράφεται στον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 80). Την απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη. Ο Κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές στους οποίους αποδίδεται μομφή να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αν και είχαν κληθεί για εξηγήσεις, δεν παρέστησαν ούτε ο γγ της Χρυσής Αυγής ούτε οι δύο βουλευτές. Ωστόσο Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος απέστειλαν υπομνήματα. Υπόμνημα δεν απέστειλε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν
Σύμφωνα με τον ΚτΒ, σε περίπτωση που την Τετάρτη (14.03.2018) η Ολομέλεια επικυρώσει την απόφαση αυτή δια της ψηφοφορίας, οι ποινές που προβλέπονται είναι στέρηση του 25% της μηνιαίας αποζημίωσής τους καθώς αποκλεισμός τους από τις συνεδριάσεις έως 15 ημέρες.

Σύμφωνα πάντως, με κοινοβουλευτικούς κύκλους, μια ενδεχόμενη κίνηση που θα έδειχνε και τις προθέσεις των κομμάτων του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου, θα ήταν η Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει να στείλει τα πρακτικά των επίμαχων φράσεων στην Ολομέλεια και την Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας από τους τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να ασκηθεί δίωξη σύμφωνα για το Ποινικό αδίκημα που προβλέπεται για πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Τότε και αφού σχηματιζόταν δικογραφία να έρθει και πάλι πίσω στην Ολομέλεια όπου θα αποφασιζόταν η άρση των ασυλιών τους από το Σώμα και να παραπεμπόντουσαν σε δίκη. Ή να συσχετιζόταν αυτή η δικογραφία με την δίκη που διεξάγεται τα μέλη της ΧΑ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top