0
Παρεμβάσεις από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν στον Εβρο από Τούρκους στρατιώτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το militaire.gr, από χθες που έχει γίνει γνωστό το επεισόδιο “νατοϊκοί αλλά και αμερικανικοί κύκλοι” έχουν διαύλους επικοινωνίας με τη τουρκική πλευρά, ώστε το θέμα να λυθεί όπως σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Το ΝΑΤΟ ενημερώθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από Τούρκους, κυριολεκτικά σε πρώτο χρόνο!
Την ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, είχαν συνεργασία με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, έφθασε από το ΓΕΣ η πληροφορία για το επεισόδιο.

Ωστόσο, η πρώτη εικόνα που μεταδόθηκε είναι “πως όλα είναι εξαιρετικά και υπό έλεγχο”, αν και κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τις «αγαθές» προθέσεις της Αγκυρας. Παρόλα αυτά το θέμα τέθηκε στην Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα, που όπως όλοι οι ΝΑΤΟϊκοί αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη κατηγορηματική θέση στα ελληνοτουρκικά.

Να σημειωθεί ότι άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών, κάτι που έχει κάνει η Ελλάδα πολλές φορές, όχι μόνο στον Έβρο, αλλά σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα δεν προχώρησε στη σύλληψη του Τούρκου πιλότου που σκότωσε τον Έλληνα χειριστή. Ακόμη δεν έχουν εξηγηθεί επαρκώς οι λόγοι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top