0
Δεν έχουν τέλος οι καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε όλες της γειτονιές, αλλά κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.


Μάλιστα πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού δεν χτυπούν μόνο τις βραδυνές ώρες, αλλά και τις πρωινές όπως έγινε σήμερα στην οδό Πατησίων. 

Δεν έχουν τέλος οι καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε όλες της γειτονιές, αλλά κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού δεν χτυπούν μόνο τις βραδυνές ώρες, αλλά και τις πρωινές όπως έγινε σήμερα στην οδό Πατησίων, όταν σε ένδειξη συμπαράστασης στον βομβιστή Ντίνο Γιαγτζόγλου κουκουλοφόροι βγήκαν από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ και με γρήγορες κινήσεις έφτασαν στα ΕΛΤΑ της περιοχής και προξένησαν φθορές. Από τη μανία των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσαν ούτε κάποια από τα καταστήματα της περιοχής. Για άλλη μία φορά οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να πιάσουν την αστυνομία στον ύπνο και μάλιστα νωρίς το πρωί.

Το βίντεο από την καταδρομική επίθεση στην Πατησίων

Κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα στην Πατησίων κατέγραψε την επίθεση των κουκουλοφόρων, αλλά και τον τρόμο των πολιτών που έτρεχαν τρομοκρατημένοι να φύγουν από το σημείο.


Τρόμος για τους κατοίκους

Αυτόπτης μάρτυς περιέγραψε τρομοκρατημένη την καταδρομική επιχείρηση των αναρχικών. Εσπαγαν τις βιτρίνες με σφυριά και τσεκούρια και μετά έφυγαν.



Παρέμβαση εισαγγελέα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών μετά την επιδρομή κουκουλοφόρων στην Πατησίων.

Οι δράστες φέρεται να βγήκαν από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ που πραγματοποιούν κατάληψη και το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο.

Μετά την επιδρομή και τις εκτεταμένες ζημιές στα ΕΛΤΑ και σε καταστήματα της περιοχής οι ομάδα των νεαρών βρήκε εκ νέου άσυλο στο πανεπιστημιακό χώρο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Καυγάς ΕΛ.ΑΣ. - υπουργείου για τις ευθύνες

Ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε «το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα την πληρώσει ο αστυφύλακας. Ο χαμηλόβαθμος. Η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το έργο μας», είπε ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών.

Οσο για τον κύριο Τόσκα, ο οποίος χτες άσκησε έντονη κριτική έναντι της αστυνομίας, ο ίδιος ανέφερε πως «είναι κρίμα γιατί ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του», προσθέτοντας ότι «σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος μάλιστα μίλησε για πολιτική ανοχή στους «μπαχαλάκηδες» και επανέλαβε ότι « ήταν λάθος η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και η ακινησία της ομάδας ΔΙΑΣ».

«Πως να αντιμετωπιστούν οι μπαχαλάκηδες όταν καταργείς την Ομάδα Δέλτα και όταν η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει σταθερή. Όταν βλέπετε να προσάγονται Ρουβίκωνες και μετά να ψέγονται συνάδελφοι που τους προσήγαγαν. Όταν δεν σχηματίζεται καμία δικογραφία εις βάρος τους».

Η απάντηση Τόσκα

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια -δεν είχαν γίνει ακόμα αυτά της Πατησίων- δήλωσε ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο κ. Τόσκας άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για τις επικριτικές τους δηλώσεις, με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Ερμού.

Μιλώντας για τον κ. Καμίνη, του συνέστησε να «κάνει τη δουλίτσα του», είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα έστελνε ούτε γράμμα… μαζί του, λόγω της αναποτελεσματικότητας του και δήλωσε ότι καλό θα ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του.

Επίσης απαντώντας στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, τόνισε ότι «ας κοιτάξουν τα συνδικαλιστικά τους, ας σταματήσουν να ζητάνε ρουσφέτια και εγώ ο ίδιος αν χρειαστεί θα βρω τους 200 αστυνομικούς που χρειάζονται για να στελεχώσω τη νέα ομάδα».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top