0
Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για την Ηράκλεια Σερρών και τους κατοίκους της περιοχής.


Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» αναφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Ηράκλειας Σερρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Διαμαρτυρήθηκε ο πληθυσμός της περιοχής και επιτέθηκε για να κάψει το Κέντρο Υγείας. Το πρόβλημα είναι απλό και είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε στην Ηράκλεια Σερρών να υπάρχει Κέντρο Υγείας».

Όμως ο πρώην υπουργός δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε, λέγοντας στον δημοσιογράφο: «Έχετε πάει στην Ηράκλεια Σερρών; Ε, περάστε μια φορά να δείτε. Είναι ένα χωριό με δέκα σπίτια και επιπλέον τους κατοίκους τους είχαν φέρει οι Τούρκοι ως δούλους από την Αίγυπτο».


Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση.

«Δύναται ο κύριος Πάγκαλος να ομιλεί για τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα της ακριτικής Ηράκλειας Σερρών;

Ο ίδιος άνθρωπος που ως πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μαθήματα «αγάπης και πίστης στην Πατρίδα», παρακαλώντας να φυσήξει αέρας για να πάρει τη σημαία από τα Ίμια;

Που μέχρι εσχάτως δήλωνε ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο;

Που πρόσβαλε βαθύτατα τον ελληνικό λαό εκστομίζοντας με απίστευτο θράσος το αμίμητο «Μαζί τα φάγαμε»; Αρκετά με τον ανιστόρητο, κυνικό, αναιδή, προσβλητικό υβριστή του λαού. «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», κύριε Πάγκαλε» αναφέρει.

Καυστική ήταν και η δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον νομό Σερρών, Μιχάλη Τζελέπη. «Με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στην πρωινή, ραδιοφωνική εκπομπή στα “Παραπολιτικά” συμπεραίνουμε ότι το “άτιμο το γήρας” τον έχει επηρεάσει τόσο πολύ και έχει απολέσει παντελώς την μνήμη του!

Καλό θα είναι, λοιπόν, ο κ. Πάγκαλος να φύγει λιγάκι από τα σαλόνια της Αθήνας και προτού εκφράσει την άποψη του, να “φρεσκάρει” λιγάκι τις γεωγραφικές του γνώσεις, να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στην Ηράκλεια Σερρών και να δει από κοντά τους 4.400 (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) Έλληνες συντοπίτες μου, Σερραϊκής καταγωγής. Μετά μπορεί να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη περί του “Κέντρου Υγείας” που εξυπηρετεί 22.000 κατοίκους του Δήμου Ηράκλειας!!! Φαίνεται μάλλον ότι αρέσκεται να προκαλεί με άστοχες, ανιστόρητες, αγεωγράφητες δηλώσεις για να κερδίζει τις εντυπώσεις μήπως και η “Νέα παράταξη” που υπηρετεί τώρα, η ΝΔ, του δώσει μία “καρέκλα εξουσίας” «, τονίζει ο κ. Τζελέπης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top