0
Συγκίνηση και περηφάνια αισθάνθηκαν όσοι είδαν τον Βασίλη Αδάμο, γιο του αδικοχαμένου συνταγματάρχη που έχασε τη ζωή του στο ελικόπτερο που κατέπεσε στο Σαραντάπορο τον Απρίλιο του 2017, να ορκίζεται Εύελπις.


Η εκπομπή της ΕΡΤ «Με Αρετή και Τόλμη», στο σημερινό της επεισόδιο πρόβαλε μεταξύ άλλων τη στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέδωσε  στον νεαρό το ξιφίδιο του πρωτοετή της Σχολής Ευελπίδων.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής "Αρετή και Τόλμη":


Η τραγωδία στο Σαραντάπορο

Πρόκειται για τον γιο του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, ο οποίος μαζί με τους Ιωάννη Τζανιδάκη υποστράτηγο, τον ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και τον υπολοχαγό Κωνσταντίνο Χατζή έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και συγκεκριμένα έπειτα από πτώση ελικοπτέρου, στις 19 Απριλίου 2017. Σημειώνεται, πως ως εκ θαύματος η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα επέζησε από την πτώση.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου στις 07.25 το πρωί και δέκα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε στην 110 πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Τρία λεπτά αργότερα απογειώθηκε από την 110 ΠΜ.

Στις 07.48 ήταν η τελευταία επικοινωνία του ελικοπτέρου με το σύστημα αεροπορικού ελέγχου. Στις 07.50 χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ.

Στις 08.50, οπότε προβλεπόταν η προσγείωση του ελικοπτέρου στο Άργος Ορεστικού, άρχισε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Μία ώρα αργότερα έφθασε η πληροφορία από την ΕΛΑΣ για πτώση ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρανταπόρου και στο σημείο έσπευσαν εναέρια μέσα της πολεμικής Αεροπορίας. Στις 11.03 υπήρξε η αναφορά του πληρώματος ελικοπτέρου ότι εντοπίστηκε μία γυναίκα τραυματίας και οι σοροί των υπολοίπων τεσσάρων επιβαινόντων, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς της τραυματία στη Θεσσαλονίκη και των σορών στη Λάρισα.

Το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top