0
Λεπτομέρειες για τη δομή των τουρκικών συστημάτων S-400 που πρόκειται να παραλάβει η Τουρκία έδωσε ο τουρκικός Τύπος. 


Είναι η πρώτη φορά που δίνονται στοιχεία για την σύνθεση των τουρκικών πυροβολαρχιών και σύμφωνα με αυτά η ΠΑ θα έχει α αντιμετωπίσει  36 τετραπλούς εκτοξευτές με 144 βλήματα συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η εφημερίδα Habertürk  η τουρκική Αεροπορία πρόκειται να προμηθευτεί ένα σύνταγμα S-400 το οποίο θα αποτελείται από δύο τάγματα με 4 πυροβολαρχίες το καθένα. 

Από τις 4 πυροβολαρχίες οι τρεις θα διαθέτουν από 4 τετραπλούς εκτοξευτές και μια από 6 εκτοξευτές.  Συνολικά  18 εκτοξευτές για κάθε τάγμα για ένα σύνολο 36 εκτοξευτών με σύνολο 144 βλημάτων έτοιμων για εκτόξευση.  

Όπως αναφέρει το τουρκικό  τα συστήματα θα εγκατασταθούν  σε διαφορετικά σημεία της χώρας, χωρίς να διευκρινίζεται ποια θα είναι αυτά, αλλά όπως έχει γίνει γνωστό ένα τάγμα (18 εκτοξευτές)θα κοιτά προς το Αιγαίο και ένα άλλο θα τοποθετηθεί νότια προς την πλευρά της Κύπρου.

Σύμφωνα με το κείμενο του Μουράτ Γκιουργκέν από την Habertürk,  κάθε σύστημα S-400, περιλαμβάνει  τον εκτοξευτή5P85TE2/SE2. το ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς που ονομάζεται  «μεγάλο πουλί» (σ.σ. εννοεί το ραντάρ έρευνας 91Ν6Ε Big Bird), το ραντάρ εμπλοκής που κατευθύνει τους πυραύλους και λέγεται «ταφόπλακα» (εννοεί  το σταθμό ελέγχου βολής με ραντάρ 92Ν6Ε Grave Stone) και το κέντρο διοίκησης- ελέγχου με την κωδική ονομασία ¨55Κ6Ε¨.

Επιπρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ραντάρ πρόσκτησης στόχων τύπου 96L6E σε συνδυασμό και με τον πτυσσόμενο ιστό 40V6MR, ενώ το σύστημα μπορεί να συνεργαστεί με εξειδικευμένα ραντάρ επιτήρησης για στόχους stealth όπως το Nebo ME, αλλά τα τουρκικά συστήματα δεν πρόκειται να διαθέτουν κάποια από αυτά.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα όλα τα επιμέρους συστήματα που απαρτίζουν το S-400 είναι τοποθετημένα πάνω σε τροχοφόρα οχήματα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η μεταφορά τους σε περιόδους κρίσεων.

Τέλος σημειώνεται πως το σύστημα θα είναι επιχειρησιακό εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και μόνο  Δεν θα είναι δηλαδή ενταγμένο στο σύστημα του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει θέμα ελέγχου του από την Ρωσία, με την πρώτη παράδοση των S-400 να σχεδιάζεται να γίνει τον Μάρτιο του 2020.








loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top