0
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έντυπης μορφής της εφημερίδας « Το πρώτο  θέμα», η παρουσία του νέου γενικού   γραμματέα Ιθαγένειας με την ιδιότητα ως ιστορικού και τις «προχωρημένες» απόψεις του , ξεπερνάει όλα τα «εσκαμμένα» για  ζωτικά εθνικά θέματα ενώ ο ίδιος φέρεται να «ετοιμάζει» εξπρές-χορηγήσεις ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του  ακολουθεί το ρητό του αείμνηστου Α.Παπανδρέου προς τον τότε υπουργό οικονομικών κατά  την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας ….« Δώστα όλα» , και παραδίδεται σε Τρόικα και ξένα κέντρα εξουσίας που επιθυμούν την αλοίωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και  ελέγχονται από το γνωστό μεγάλο-εκατομμυριούχο Τ.Σόρος, ο οποίος αυτήν την περίοδο είναι «απασχολημένος» με την Ουγγαρία και τον εθνικιστή πρωθυπουργό Ουρμπάν.


Σε προτεραιότητα έχει θέσει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κτήση ιθαγένειας.

Θα επιχειρηθεί να αρθούν οι δυσλειτουργίες οι οποίες έχουν εντοπισθεί και προκαλούν καθυστερήσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που αφορούν στα ανήλικα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει το Μαξίμου και την τοποθέτηση του Νομικού και Διδάκτορα Ιστορίας κ. Λάμπρου Μπαλτσιώτη, ως επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, η οποία συστάθηκε μόλις πριν από ένα μήνα. Ο κ. Μπαλτσιώτης υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Συνήγορο του Πολίτη, στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με ειδίκευση σε θέματα που αφορούν στην ιθαγένεια, την πολιτογράφηση, τη θρησκευτική ελευθερία αλλά και στην προστασία από διακρίσεις με βάση την καταγωγή κ.α.

Στον 51χρονο Διδάκτορα Ιστορίας ανέθεσαν καθήκοντα Ειδικού Τομεακού Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, με απόφασή τους ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης (ΦΕΚ. 462/τ. Υ. Ο. Δ. Δ/ 21-9-2017), ανέφερε η εφημερίδα το «Βήμα»  τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πάντα σύμφωνα με την σημερινή  εφημερίδα «το πρώτο Θέμα» και τον δημοσιογράφο Μανόλη Γαλάνη,  ο κ. Λάμπρος Μπαλτσιώτης γενικός γραμματέας της διεύθυνσης Ιθαγένειας αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης «ανησυχίας», για όλους τους Έλληνες λόγω των απόψεων του.

Ο ίδιος φέρεται να επιταχύνει την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας με διαδικασίες εξπρές την ίδια στιγμή που Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Τούρκοι εποφθαλμιούν σφόδρα  μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Επίσης  ως ειδικός επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και ως ιστορικός  αναφέρεται δημοσίως ….στην αποκαλούμενη «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», και εναντιώνεται με παρεμβάσεις του στην «δεξιά ποντιακή αφήγηση», για την ωμή γεονοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους,  χωρίς να κάνει ορθή αποτίμηση της ιστορικής μνήμης των γεγονότων.

Το 2008 ο εν λόγω κύριος, συμμετείχε ως ομιλητής στην πρώτη δημόσια εκδήλωση που έγινε στην Ελλάδα για το ζήτημα των Τσάμηδων.


Ο κ. Μπαλτσιώτης  ανέβασε την ένταση και εξόργισε το ακροατήριο λέγοντας ότι « για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται με δημόσια εκδήλωση η μελέτη ενός από τα πιο «ευαίσθητα» μειονοτικά ζητήματα της ελληνικής ιστορίας».

Η ομιλία του κατηγορήθηκε από άλλους επιστήμονες ως πολιτική «ανακατασκευή» της ελληνικής ιστορίας. Τα βραδινά δελτία ειδήσεων το 2008 κατά την ημερίδα μετέδιδαν ρεπορτάζ με τίτλο « Έλληνες επιστήμονες υπέρ των Τσάμηδων».

Επίσης άρθρο του νυν πλέον γγ Ιθαγένειας ετιτλοφορείτο ως « Ομογενής , ήτοι Έλληνας ή Αλβανός την καταγωγή», το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή» τον Φεβρουάριο του 2011 με αφορμή απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι βασικές διατάξεις του νόμου 3838/2010 περί μαζικής απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και του δικαιώματος του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» των ιδίων σε δημοτικές εκλογές.

Ο εν λόγω γενικός γραμματέας είναι πτυχιούχος νομικής του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου, ενώ ιστορία σπούδασε στο γαλλικό κολέγιο Ecole des Hautes.

Σε μελέτη του για την «Τσαμουριά», αναφέρεται  στις σφαγές των Τσάμηδων από τα ελληνικά αντάρτικα σώματα του ΕΔΕΣ και του Ναπολέων Ζέρβα, κατηγορώντας την ελληνική οργάνωση για την διεξαγωγή εθνοκάθαρσης όμοιας με αυτήν της Σμύρνης το 1922 από τους Τούρκους , ενώ τόνισε ότι μπορεί ο ΕΔΕΣ να μην ήταν με το κράτος τότε …στην συνέχεια όμως ήταν αφού ο αρχηγός έγινε υπουργός δημοσίας τάξεως.


Στην ίδια έρευνα ο ίδιος ανέφερε ότι δεν συντελέστηκε  γενοκτονία των Ποντίων και γενικότερα στην Μικρά Ασία .

Επίσης τονίζει ότι στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια «ψευδοεπιστήμη» με την κατασκευή χαρακτηρισμών για σημερινούς πληθυσμούς της περιοχής του Πόντου ως «κρυπτοχριστιανούς».

Πολλοί συνάδελφοι ιστορικοί σύμφωνα με την εφημερίδα αναφέρουν για το κ Μπαλτσιώτη ότι οι μελέτες του και οι απόψεις του μπορεί αν τροφοδοτήσουν εντάσεις και πολλά παρεπόμενα .

Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς βιβλία αναφέρουν αυτά που αναγράφονται στο άρθρο για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και από ποιους , αλλά οι  μαζικές δολοφονίες των Τσάμηδων στους Έλληνες στην γερμανική και ιταλική κατοχή όπως και η γενοκτονία όχι μόνο των Ποντίων αλλά όλων των Ελλήνων της Μ.Ασίας είναι αλήθεια μέχρι κεραίας με αποδείξεις χιλιάδες .

Η  ιστορία είναι μια επιστήμη που βασίζεται επί το πλείστων  σε «αποδείξεις» και στοιχεία και όχι σε «απόψεις».

Αποδείξεις για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας των Τούρκων στον Πόντο υπάρχουν χιλιάδες, ακόμη και φωτογραφικό και οπτικό υλικό, όσο για την δράση των Τσάμηδων στην Θεσπρωτία….εκεί είναι σε χωριό της περιοχής …η επιτύμβια στήλη με τα ονόματα των Ελλήνων που εκτελέστηκαν με την βοήθεια των μουσουλμάνων Τσάμηδων.


Η πανάρχαια και σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι γεγονός επιβεβαιωμένο  και δεν αλλοιώνεται , δεν αλλάζει , και κυρίως δεν παραχαράζεται από κανέναν, όποια άποψη και να έχει.  

Η Ελλάδα για όσους δεν γνωρίζουν είναι προορισμένη να επιζήσει και να μεγαλουργήσει διότι μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι  «πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θα  είναι» τόσο τα εδάφη  εκεί στην Βασιλεύουσα όσο  και στην Μικρά Ασία ,    όσες φιέστες και να ετοιμάζει στην Δυτική Θράκη κατά την επίσκεψη του , ο σύγχρονος Σουλτάνος που θα σε λίγο από… Εμίρης θα γίνει κακομοίρης από αυτά  που του ετοιμάζουν στην δύση.   

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top