0
Ελεύθερους επαγγελματίες θεωρούν τους ζητιάνους οι γερμανικές φορολογικές Αρχές και τους υποχρεώνουν να κόβουν αποδείξεις και να δηλώνουν τα ποσά της επαιτείας στην Εφορία!


Μάλιστα εξαντλούν την αυστηρότητά τους, όπως αποδεικνύει η συμπεριφορά τους απέναντι σε μακροχρόνια άνεργο στο Ντόρτμουντ, που τον έπιασαν να ζητιανεύει στην είσοδο σούπερ μάρκετ για να ζήσει εκείνος και η σύζυγος του και του πετσόκοψαν το επίδομα αλληλεγγύης.

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή της στα social media η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, σχολιάζοντας την είδηση που δημοσιεύτηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, και βάσει του δημοσιεύματος της Le Monde, στη Γερμανία ένας άνεργος που ζητιανεύει για να κερδίσει τα της επιβίωσης θεωρείται…ελεύθερος επαγγελματίες και θα πρέπει να κόβει αποδείξεις και να δηλώνει το ποσό της επαιτείας, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Ένας μακροχρόνια άνεργος στο Ντόρτμουντ, που ζητιάνευε στην είσοδο σούπερ μάρκετ για να ζήσει εκείνος και η σύζυγος του, είδε το πενιχρό επίδομα αλληλεγγύης να του μειώνεται κατά 300 ευρώ, επειδή οι αρχές τον εντόπισαν να ζητιανεύει χωρίς να κόβει αποδείξεις» αναφέρει η Μ.Δεναξά και προσθέτει:

«Μάλιστα θεωρούν ότι φοροδιαφεύγει γιατί δεν δηλώνει τα χρήματα που του αφήνουν οι περαστικοί στην εφορία. Τέλος, τον προειδοποίησαν πως αν δεν συμμορφωθεί θα του κόψουν εξ ολοκλήρου το επίδομα αλληλεγγύης γιατί η επαιτεία για τους Γερμανούς θεωρείται ελεύθερο επάγγελμα!»

«Οι αρχές υπολόγισαν ότι κερδίζει 10 ευρω τη μέρα επί 30 μέρες το μήνα = -300 ευρώ!» καταλήγει στην ανάρτησή της η Μ.Δεναξά, κάνοντας απόδοση του δημοσιεύματος της εφημερίδας και σχολιάζοντας στο τέλος: «Η διαστροφή σε όλο της το (γερμανικό) μεγαλείο!».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top