0
Tο «γερμανικό παράδειγμα» επιβολής εξονυχιστικών ελέγχων στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα ακολουθούν ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μετά την περίπτωση της Γερμανίας με τους νέους αυστηρότερους ελέγχους και την Ιταλία που επιβάλει δειγματοληπτικούς έλεγχους στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα τις οποίες χαρακτηρίζει «ευαίσθητες», τη σειρά παίρνει το Βέλγιο.



Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Ε.Ε, τις Βρυξέλλες, επιβάτες πτήσης από την Αθήνα έπρεπε να υποστούν αυστηρούς ελέγχους στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα με συνέπεια να υπάρξει ταλαιπωρία και αγανάκτηση, από τους -και επισήμως πλέον- πολίτες της τρίτης ευρωπαϊκής κατηγορίας».

Υπό τον φόβο εισόδου στην χώρα παράτυπων και παράνομων μεταναστών με πλαστά ελληνικά έγγραφα και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα με τις αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να βρίσκονται σε συναγερμό για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες, οι έλεγχοι των επιβατών στις πτήσεις από την Ελλάδα, γίνονται σιγά – σιγά καθεστώς.


Πώς περιέγραψε τους ελέγχους ο κ Κύρτσος μιλώντας στο protothema.gr

Έλληνες ευρωβουλευτές που ταξίδευαν για τις Βρυξέλλες και οι οποίοι υπέστησαν τους ελέγχους, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την νέα πραγματικότητα. Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «ευρωπαϊκό διασυρμό» της Ελλάδας «εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα. Χθες είχαμε ελέγχους διαβατηρίων των επιβατών της Aegean και στις Βρυξέλλες, καρδιά της Ε.Ε.»

Μιλώντας στο protothema.gr ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος περιγράφει τη διαδικασία. «Η πτήση από Αθήνα αναχώρησε στις 15.00 και στις 17.30 ώρα Βρυξελλών προσγειωθήκαμε. Ήδη, μέσα από το αεροπλάνο το πλήρωμα μας είχε ενημερώσει ότι θα περάσουμε από έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά. Τρεις αστυνομικοί με περιβραχιόνια έλεγξαν όλους τους επιβάτες»

Αλλά και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα‏ στον λογαριασμό της στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά «Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις».


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top