0
Στο παλιό δημαρχείο Υμηττού εισέβαλε το βράδυ της Τρίτης ομάδα αναρχικών, λίγο πριν από την έναρξη εκδήλωσης της Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας και Ο.Μ. Δάφνης-Υμηττού του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Γιάννη Δραγασάκη.


Οι αναρχικοί σήκωσαν πανό και πέταξαν φυλλάδια, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να σχολιάζει το συμβάν μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η Αριστερά δεν έχει να φοβηθεί κάτι ή κάποιον. Έχει τις δικές τις θέσεις & μπορεί να σταθεί σε κάθε μάχη θέσεων» έγραψε χαρακτηριστικά. 

Κατά πληροφορίες, περίπου 20 άτομα μπήκαν μέσα στην αίθουσα, την στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο κ. Δραγασάκης και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων. 


Παράλληλα, ανήρτησαν ένα πανό, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων, δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Π. Ρούπα - Ν. Μαζιώτη μέλη του Ε.Α.».

Οι αναρχικοί διάβασαν και ένα κείμενο υποστήριξης των Ρούπα και Μαζιώτη, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να παρεμβαίνει για την εκτόνωση της έντασης, ζητώντας να μην απομακρυνθούν οι αντιεξουσιαστές, αλλά να ολοκληρώσουν την παρέμβασή τους -όπως και έγινε.

Οι αντιεξουσιαστές έριξαν τρικάκια, στα οποία αναγραφόταν «Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων», «Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης» και «αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής».

Αμέσως μετά την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών, ο κ. Δραγασάκης ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους κατοίκους για την ψυχραιμία τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δικά μας παιδιά είναι και αυτά». 


«... Το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποια από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Στην ομιλία του, δε, έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» στο θέμα των πλειστηριασμών και υποστήριξε πως «ούτε μια πρώτη κατοικία δεν έχει βρεθεί να βγει σε πλειστηριασμό».



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top