0
Στην άμεση απομάκρυνση των αφισών κατά της άφιξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, προχώρησε η  αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης.


Οι αφίσες εικόνιζαν τον Τούρκο πρόεδρο και ανέγραφαν τη λέξη "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ" και τοιχοκολλήθηκαν με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε από 22 συλλόγους και φορείς της Θράκης, που διαφωνούν με την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή.

Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν από άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης, τρία μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση, που “αναστάτωσε” τους τουρκόφρονες και το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.


Η τουρκόφρονη μειονοτική εφημερίδα “Μιλλέτ”, που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο, χαρακτηρίζει “ρατσιστές” όσους αντιδρούν στην επίσκεψη Ερτογάν στην περιοχή, γράφοντας χαρακτηριστικά : “Η επίσκεψη στην Ελλάδα στις 7 & 8 Δεκεμβρίου του Πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να ενοχλεί τις ρατσιστικές ομάδες. Πριν να οριστικοποιηθεί επίσημα η επίσκεψη οι ρατσιστές είχαν οργανώσει καμπάνια συλλογής υπογραφών . Οι ρατσιστικές ομάδας αντιλαμβανόμενες πως η καμπάνια αυτή δεν φέρνει αποτέλεσμα,κόλλησαν σε τοίχους και στύλους αφίσες στην συνοικία Γενίμαχαλλέ της Κομοτηνής, που είναι μια από τις συνοικές που ζούνε “Τουρκοι”, με την φωτογραφία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μέσο της οποίας έγραψαν ¨ανεπιθύμητος¨ και απο κάτω ¨Όχι στην Επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη. Έγινε γνωστό πως οι αφίσες που άγνωστος ή άγνωστοι κόλλησαν σε τοιχους και στύλους, άρχισαν να ξυλώνονται από τους αστυνομικούς.”

Την Συντονιστική Επιτροπή κατά της επίσκεψης Ερντογάν στην περιοχή, αποτελούν : «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης, Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής, Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης, Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής, Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής, Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος, Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης, Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου, Πολιτιστικός σύλλογος «Ενδοχώρα», Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου, B’ ΕΛΜΕ Έβρου, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων, «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου, Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης, Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης, Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης, Σύλλογ

«Επιτέλους, ασκείστε κυριαρχία», αναφέρουν σε επιστολή τους οι 22 συλλογικότητες της Θράκης, που αποτελούν τη Συντονιστική Επιτροπή, λέγοντας ισχυρό "όχι" στο πέρασμα Ερντογάν από την Θράκη. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή του φέρει τίτλο: “Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν”, έχει ως αποδέκτες τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του. Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό - προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας  Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι. Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία - επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η αφίσα κατά της επίσκεψης Ερντογάν:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top