0
Τροποποιήσεις στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ετοιμάζει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει για την πρόθεση της Κυβέρνησης το ύψος των προστίμων να ορίζονται σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια.



ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση θέλει να διαχωρίσει τους παραβάτες σε λιγότερο παραβάτες εφόσον έχουν χαμηλά εισοδήματα, και σε περισσότερο με τα υψηλότερα, έστω και αν κάνουν την ίδια ακριβώς παράβαση. Σίγουρα αυτός ο διαχωρισμός, θα κριθεί σύντομα από τα δικαστήρια της χώρας.

Από την άλλη, σε ποια εισοδηματικά κριτήρια αναφέρεται ο Υπουργός; Στα δηλωθέντα ή στα πραγματικά κάποιων, που ουσιαστικά κανένας δε γνωρίζει; Με λίγα λόγια θα… τιμωρήσουμε για ακόμα μία φορά αυτούς που τα δηλώνουν όλα;

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέτρο που εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ολλανδία. Ας υιοθετήσει λοιπόν η Κυβέρνηση το σύνολο του ΚΟΚ και της φορολογικής πολιτικής της Ολλανδίας και όχι μόνο επιλεκτικά προς τέρψη του «αριστερού» κοινού της. Ας καταργήσει λοιπόν όλους τους φόρους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιδοτώντας μάλιστα και την αγορά τους για να δώσει κίνητρα για τη χρησιμοποίηση «καθαρών» αυτοκινήτων.

Ας καταργήσει το ειδικό τέλος ταξινόμησης, αφήνοντας μόνο το ΦΠΑ στα νέα αυτοκίνητα και ας ορίσει τα τέλη κυκλοφορίας στο σύνολο του στόλου των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις εκπομπές των ρύπων.

Θα τα κάνετε αυτά Υπουργέ;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top