0
Τον φόβο ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία καταδίκασε την απόφαση να δοθεί άδεια στο φυλακισμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χέδερ Νάουερτ, «η Ελλάδα άφησε ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση της 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με δύο μέρες άδεια από τις ελληνικές φυλακές».

Σημείωσε ότι «έχει καταδικαστεί για μια σειρά φόνων, συμπεριλαμβανομένου εκείνων του Ουίλιαμ Νορντίν, ακολούθου αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση την σοβαρή μας ανησυχία γι' αυτή την απόφαση». 
«Στο παρελθόν», προσέθεσε, «κάποια από τα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη έχουν αφεθεί ελεύθερα με άδεια και μετά εξαφανίστηκαν. Επομένως, ανησυχούμε γι' αυτόν τον λόγο». «Φωτογράφισε» έτσι την άδεια που είχε πάρει παλαιότερα ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τη... σύντομη ελευθερία του, έγινε «καπνός»! 

Ακολούθησε η εξής ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο: «Για να καταλάβουμε, αφέθηκε ελεύθερος μόνο για δύο μέρες και μετά θα γυρίσει πίσω;». Η εκπρόσωπος απάντησε: «Έτσι έχουμε καταλάβει, αλλά με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες που έχουμε, ανησυχούμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω».



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top