0
Ο Δ. Κουφοντίνας έφτασε στο σπίτι του με όχημα που οδηγούσε η σύζυγος του μαζί με το γιο του Έκτορα στο πίσω κάθισμα και συνοδευόμενος από οχήματα αλληλέγγυων.


Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο καταδικασμένος τρομοκράτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου, τον γιο του Έκτορα και την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ, έφτασε στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής, εκεί όπου θα περάσει τη 48ωρη άδεια που πήρε από τις φυλακές. Ο «Λουκάς» της 17Ν έφτασε στο σπίτι του με τιμές…ήρωα.


Επικράτησε ένταση προς στιγμήν όταν οι αλληλέγγυοι αντελήφθησαν τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, αλλά η δικηγόρος του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία. «Αφήστε τον ήσυχο, ήρθε να ξεκουραστεί» έλεγαν οι αλληλέγγυοι στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι.


Όπως έγινε γνωστό ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε κάποιες ώρες στην πλατεία του χωριού όπου έτρωγε με την παρέα του, ενώ προηγουμένως πέρασε από το ΑΤ της Νέας Μάρκης για να δώσει το «παρών».

Νωρίτερα

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης βγήκε από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για πρώτη φορά από το 2002, με αυστηρούς όμως περιοριστικούς όρους, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής). Ο Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, το καλοκαίρι του 2020. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

Ο Κουφοντίνας είχε υποβάλει ξανά στο παρελθόν αίτημα το οποίο όμως είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση που είχε προχωρήσει η φυλακή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top