0
Άμεση ήταν η αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στα δημοσιεύματα που αφορούν το εισαγγελικό βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη 28 πρόσωπα, ανάμεσα τους και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συμπτωματικά (ή σημειολογικά) ο Γιώργος Βασιλειάδης πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις την ώρα που βρισκόταν σε πάνελ συζήτησης για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, όπου ήταν ένας εκ των ομιλητών, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στελιος Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πληροφορία έφτασε στον Υφυπουργό Αθλητισμού μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ενώ

στην επίσημη τοποθέτηση του ο κ. Βασιλειάδης παρέμεινε επιφυλακτικός μέχρι να πάρει στα χέρια του το βούλευμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε μπροστά στην κάμερα του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Βασιλειάδης:

«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 27 παραγόντων του ποδοσφαίρου σε δίκη για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα και αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα.

Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι, αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο, να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.

Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μπορεί να γίνει με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, δηλαδή δική μας κρατική παρέμβαση, με βάσει τον αθλητικό νόμο 2725 όπως ισχύει και όπως ισχύει και στο καταστατικό της ΕΠΟ πλέον. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και με βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα».



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top